© rr

Beerschot Wilrijk klopt Heist na lobgoal van Vermeiren

Beerschot Wilrijk heeft zich zaterdagavond verzekerd van de koppositie in de eerste amateurklasse. De Mannekes wonnen op het veld van KSK Heist, een mooie lobgoal van Vermeiren was voldoende.

HF

Na een korte studieronde nam Beerschot Wilrijk het initiatief met enkele vlotte combinaties. Echt doelgevaar werd echter niet gecreëerd. De thuisploeg speelde vanuit een goed georganiseerde verdediging en hield enkel Dethier vooraan. Het balbezit bleef voor de bezoekers, maar na een twintigtal minuten verwaterde de wedstrijd. Beerschot Wilrijk greep vaak te snel naar de lange bal om oplossingen te vinden om de dubbele verdedigingsgordel van de thuisploeg te ontgrendelen.

Even voorbij het halfuur zette Vermeiren doelman Lahaye voor het eerst echt aan het werk. De doelman redde in hoekschop en even later besloot Maes een vlotte aanval over. Het gevaarlijkste standje vond nog plaats voor het Beerschotdoel. Dethier won een duel van Swinkels, maar zijn poging viel boven op de deklat. Logische 0-0 bij de rust.

Versnelling hoger

Beerschot Wilrijk ging in het begin van de tweede helft een versnelling hoger spelen. Vermeiren zag een laag schot op aangeven van De Jonghe in hoekschop gered. Binnen de vijf minuten pakte de thuisploeg tweemaal geel. Na een voorzet van De Jonghe kopte Vermeiren van dichtbij, maar opnieuw redde doelman Lahaye met een knappe reflex.

Een doelpunt bleef uit, dus bracht trainer Marc Brys nieuwste aanwinst Vlad Rusu voor Maes. Op een voorzet van Vrijsen moest Clepkens zich reppen om een eigen doelpunt van Swinkels te vermijden.

Een fysieke sterke thuisploeg drong aan, maar het was Vermeiren die uiteindelijk toch voor een doelpunt zorgde. Met een mooie lob gaf hij Lahaye deze keer het nakijken. De slotfase werd nog spannend met vrijschop van Webers net voor het strafschopgebied. De bal belandde in de muur. Even schreeuwde Heist voor een strafschop, maar het kreeg een hoekschop. Gescoord werd er niet meer.

Scheidsrechter: Deckers

Toeschouwers: 2000.

SK HEIST: Lahaye, Nwadikwa, Tambeur, Badiane, Webers, Regnier, Vrijsen 81' Troonbeeckx), Challouk, Marchoul, (37' Kabeya) Dethier, Deflem (56' Wijns), .

FCO BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, Pereira, Swinkels, van den Bergh, De Jonghe, Pietermaat, Schaessens, Boulaouali (74' François), Maes (64' Rusu), Losada (90' Geudens), Vermeiren.

Doelpunten: 77' Vermeiren 0-1,

Gele kaarten: 46' Tambeur, 49' Webers, 79' Vermeiren, 88' van den Bergh.