De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn vrouw Emine.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn vrouw Emine. © AFP

Almachtige Erdogan belooft Turkije "nieuw begin"

turkijeIn zijn eerste toespraak na zijn eedaflegging belooft president Recep Tayyip Erdogan Turkije een "nieuw begin". "We laten een systeem achter ons dat op politiek, sociaal en economisch vlak chaos heeft veroorzaakt", zei hij vanavond voor enkele duizenden gasten in het presidentieel paleis in Ankara. 

34 reacties

  • Jan Verbiest

    6 jaar geleden
    toetreding EU houdt Turkije aan het lijntje en dit komt Turkije goed uit zo kunnen ze de schijn hoog houden dat ze van goeie wil zijn maar die kans heeft EU verkeken ze hebben al te veel fouten gemaakt tegen over Turkije dat al sinds 1952 een trouwe bondgenoot is
  • lars vandenberge

    6 jaar geleden
    Aub de 244 miljoen euro pre-toetredingsteun voor 2019 voor Turkije schrappen. Tussen 2007 en 2020 zou turkije meer dan 9 miljard euro toetredingsteun ontvangen. Aub direct mee stoppen dan zullen we toch voor 2019 en 2020 een half milard besparen.
  • Jan Verbiest

    6 jaar geleden
    Men weet hier niet veel over Turkije vandaar deze paranoia berichten
  • walter boelen

    6 jaar geleden
    de afbeelding van het nieuwe Turkije staat duidelijk links van hem uitgebeeld 100 jaar terug dus richting sharia
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Turkije bestaat niet meer. Het is nu eigendom van de Erdogan clan. Samen met de 81 miljoen lijfeigenen. Meteen wordt de kleptocratie geïnstalleerd. Een kleinere regering die bestaat uit familie en vrienden. Aangesteld door de president.