De alligator die in Florida gevangen werd.
Volledig scherm
De alligator die in Florida gevangen werd. © Sarasota County Sheriff's Office

Kolossale alligator gevangen in park Florida maar in Australië nóg grotere krokodil, na acht jaar jacht

De politie van Sarasota in Florida heeft zondag meegeholpen aan het vangen van een enorme alligator in het Shamrock Park in Venice. "Dit is misschien wel de grootste waarvoor we ooit moesten uitrukken", zei supervisor Sellitti, die al twintig jaar in het korps zit. Maar in Australië deden ze nóg straffer. Na acht jaar jacht op een gevaarlijke krokodil van 600 kg en 4,7 meter lang, konden de Australische rangers hem eindelijk strikken in hun netten.

18 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Norbert!
  • Norbert Thieren

    6 jaar geleden
    Er zijn zoveel gevaarlijke mensen op te ruimen, en dan verspelen ze hun tijd met een arm dier.
  • Erik Lind

    6 jaar geleden
    Er wordt in het artikel abusievelijk gesproken over een zoetwaterkrokodil. Maar die zijn klein en relatief ongevaarlijk. Het betreft echter de kamkrokodil of zoutwater krokodil. Die zijn enorm en dodelijk en ook in rivieren en meren te vinden.
  • Gerard Baron

    6 jaar geleden
    Rudy van Wayenberge, volledig met jou eens. Wat hier soms geschreven wordt, grenst aan het ongeloofelijke. Soms zou je denken dat ze nooit het 2de studiejaar gehaald hebben. Zéér pover gesteld met de Vlaamse taal.
  • Hannes Jennen

    6 jaar geleden
    Vleminx. Denk jij dat florida een natuurlijk habitat was? Nee hoor. Gekomen door de mens. Mensen moeten op dit gebied niet zien naar da beest. Ma veel volk hier heeft het hart op de goede plaats maar geen verstand van dieren