REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Tusk wijst kritiek van Trump terug: "Waardeer je bondgenoten, je hebt er niet veel"

Europees president Donald Tusk heeft een dag voor de start van de NAVO-top in Brussel uitgehaald naar Donald Trump. De Amerikaanse president had de voorbije dagen nog kritiek geleverd op de Europese NAVO-lidstaten die hun engagement op het vlak van Defensie-uitgaven niet nakomen. Maar Tusk benadrukte tijdens een korte persconferentie dat "solidariteit belangrijker is dan geld."

34 reacties

  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Dmitri kan bijna beter liegen dan Trump. Het militair budget van de gezamenlijke europeese lidstaten is groter dan dat van Rusland. Diezelfde lidstaten hebben ook braaf ja geknikt bij alle oorlogen die de VS is gestart in het Midden-oosten.
  • Denise De Meersman

    6 jaar geleden
    Geloof Trump zijn woord eerder dan allemaal die eu zakkenvullers. En die Pool zoi beter ook zwijgen hij is niet door ons verkozen
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Bij de stichting van de NAVO waren er 12 landen lid. Nu het Warschau pakt op gehouden heeft te bestaan en dus minder sterk werd dan bij de stichting van de NaVo. Nu bestaat de Navo wel uit 28 landend en zijn dus veel sterker dan bij hun stichting. Voor Amerika gaat het enkel om wapenlevering waar hun economie moet op draaien. Trump had nooit een handelsoorlog mogen beginnen tegen zijn bondgenoten. Zo blijft hij geen "vrienden" houden.
  • Paul Keulemans

    6 jaar geleden
    In het verleden is bewezen dat niet de landen met de grote middelen , maar wèl de landen met de meest doortastende bevolking uiteindelijk de oorlogen winnen ! Dus als 'viend' Trump wil stoppen met de NAVO dan hoeven we zijn produkten ook niet meer en dan is er wel een ander idee over inspanningen !
  • Franky Hooghe

    6 jaar geleden
    Sedert de ontbinding van het Warschaupact heeft de NAVO geen enkele reden van bestaan meer, behalve als oorlogsreserve van Amerika . afschaffen die handel ,maak van het nieuwe hoofdkwartier in Evere een shopping center .