Lokeren boekt knappe zege tegen Kortrijk

De spelers van Lokeren hebben duidelijk gemaakt dat ze nog verder willen met trainer Georges Leekens. De Oost-Vlamingen boekten een knappe 2-0 zege tegen KV Kortrijk. Lokeren en Leekens krijgen zo wat meer ademruimte.

rahe

Lokeren

KV Kortrijk

Na de moeilijke seizoensstart en het zwakke voetbal stond de job van de voormalige bondscoach op het spel. Voorzitter Roger Lambrecht sprak openlijk al over mogelijke kandidaten, waaronder Besnik hasi en Runar Kristinsson. Voorlopig is dat echter niet aan de orde. Met een sterke prestatie boekte Lokeren zijn derde zege van het seizoen.

In een evenwichtige eerste helft waren de beste kansen voor de thuisploeg. Terki had na een kwartier al de openingstreffer aan de voet, maar Metanire bracht in extremis redding. Iets voor het halfuur leek Lokeren op voorsprong te komen. Hij keeg een afvallende bal voor de voeten en trapte door een bos van spelers raak. De goal werd echter afgekeurd wegens zogenaamd buitenspel van Tom De Sutter, die een verdediger verhinderde van de bal te ontzetten. Een foute beslissing, want de aanvaller stond wel degelijk onside. De grootste kans voor de bezoeker in de eerste helft was voor Mercier, maar die trapte van dichtbij over.

Na de pauze kon Lokeren zijn kansen wel verzilveren. Met een streep in het dak van het doel trapte Coelho zijn ploeg op voorsprong na een vrije trap. De thuisploeg rook zijn kans en duwde door. Amper zes minuten later verdubbelde Miric de score met een rake kopbal op hoekschop.

Kortrijk was niet bij machte om de wedstrijd in handen te nemen. Coelho en Terki namen de kooi van Kaminski nog onder vuur, maar hun vizier stond niet scherp afgesteld. In de slotfase kon Bolbat nog alleen op de Kortrijk-goalie afgaan, maar hij miste zijn schot volledig. Gigot zorgde in de slotfase nog voor wat spanning met de aansluitingstreffer. In de slotseconde maakte Rolland ei zo na gelijk met een wereldgoal, maar Copa had een prima save in huis.

Lokeren wint zo verdiend met 2-1 en doet een goede zaak in het klassement. Het springt naar een gedeelde tiende plaats.