EPA
Volledig scherm
© EPA

Trump heeft "heel goede relatie" met Merkel, ondanks zijn eerdere uithaal naar Duitsland bij start NAVO-top

Na een ontmoeting met Merkel op de NAVO-top in Brussel, laat Trump weten dat er "een heel goede relatie" bestaat tussen beiden. De Amerikaanse president uitte eerder vandaag nog forse kritiek op Duitsland. Trump verweet de Duitsers dat ze door hun energiebeleid "compleet gecontroleerd" worden door Rusland. Duitse bondskanselier Angela Merkel counterde de kritiek en verzekerde dat Duitsland een zelfstandig, onafhankelijk beleid voert.

235 reacties

  • Hendrik Laporte

    6 jaar geleden
    Serieus, florent? Leer uw geschiedenis kennen; de enige reden waarom Amerika zich destijds met de 2e wereldoorlog bemoeide was dat de bondgenoot van Duitsland pearl harbour aangevallen had. Zij wisten immers goed genoeg dat eens Europa gevallen was, de Duitse troepen Amerika zouden binnenvallen! En bovendien hebben ze ook niet gratis en voor niets ons geholpen; we zijn nog steeds aan het terugbetalen wat ze ons indertijd geleend hebben om Europa weer op te bouwen!
  • Kai Rombouts

    6 jaar geleden
    Blijkt hier dat de meeste progressieven uiterst conservatief zijn. Ze houden niet zo van veranderingen die Trump voorstelt. Nochtans dwingen die progressieven conservatieven op hun manier wél tot verandering door massa immigratie. Van hetzelfde laken een pak (voor elk kamp)
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Trump smijt tenminste niet met bommen in vreemde landen zoals al zijn voorgangers. Hij blaft voortdurend maar echt bijten doet hij niet.
  • André Gijbels

    6 jaar geleden
    @ Karel , dat klopt 100%
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Het is wel dank zij al de oorlogen van de VS van Obama en Trump, dat we vandaag met het probleem van miljoenen vluchtelingen in de eu zitten opgezadeld.