Schotse Gallowayrunderen in Scherpenheuvel. De voorbije drie jaar is meer dan 10.000 hectare aan blijvend grasland omgeploegd, blijkt uit cijfers van minister van Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V).
Volledig scherm
Schotse Gallowayrunderen in Scherpenheuvel. De voorbije drie jaar is meer dan 10.000 hectare aan blijvend grasland omgeploegd, blijkt uit cijfers van minister van Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V). © foto Wim Dirckx-repro Bollen

Steeds meer waardevol Vlaams grasland verloren

Vlaams Parlementslid Bart Caron (Groen) slaat vandaag in De Standaard alarm over de evolutie van het 'blijvend grasland' in Vlaanderen. In 2016 werden dubbel zoveel weides omgeploegd als in 2015. In 2017 is dat aantal nog eens verdubbeld.

29 reacties

  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Men heeft liever beton, maar zonder boeren geen eten!
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Binnenkort enkel nog beton en wegen ,ben ik blij dat ik al 54 ben.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Natuur en landbouw is onverenigbaar als portefeuille. Het enigste waarvoor Joke daar zit is om de belangen van de Boerenbond te behartigen, de natuur kan voor haar part den boom in.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Allee de groene compostbak mannen hebben iets gevonden over weilanden.Zou de migranten politiek waar ze zo mee bezig zijn de belangstelling niet meer halen.Dat ze nu overgeschakeld zijn op weilanden.
  • paul droesbeke

    6 jaar geleden
    De groenen hebben geen weiland of koeien nodig ,allee, bossen , daar kunnen z dan in gaan wonen zoals de primaten en bladeren en schors eten , ja minister Schauvliege kan niete goed doen al minister van milieu en landbouw want haar kiezers zijn de boeren , niet die groene geitenwollensokkendragers he .