© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Anderlecht verslaat Ajax in eerste oefenduel, zware blessure voor Bandé (ex-KV Mechelen)

Anderlecht heeft vrijdag op het Sportcomplex De Toekomst van Ajax het eerste oefenduel van de dag tegen de Amsterdammers met 3-5 gewonnen. Bij de Ajacieden liep Hassane Bandé (ex-KV Mechelen) een zware blessure op. Om 19u30 staat nog een tweede vriendschappelijke wedstrijd tussen beide teams op het programma.

Edo Kayembe opende in de zesde minuut de score voor paars-wit. Na de Amsterdamse gelijkmaker zorgden Mohammed Dauda (47.) en Ryota Morioka (59.) voor de 1-3. Knowledge Musona (83) en opnieuw Morioka (91.) brachten het Anderlechtse doelpuntentotaal op 5, tussendoor wist Ajax nog tweemaal te scoren.

De blessure van Bandé zette voor Ajax een domper op het oefenduel. De vleugelspeler uit Burkina Faso, die voor ruim 8 miljoen euro overkwam van KV Mechelen, viel na een harde tackle uit in de elfde minuut. Hij moest op een brancard het veld verlaten en achteraf bleek dat hij zijn kuitbeen heeft gebroken en binnenband van zijn enkel heeft gescheurd. Hij is zeker out tot winterstop…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BAKKER, RONALD

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer