Direct naar artikelinhoud
WK 2018

Buitenlandse pers over de Rode Duivels: derde plaats is meer dan verdiend

"Thomas Meunier heeft laten zien dat hij een van de gevaarlijkste aanvallende spelers is in het nationale team."Beeld AFP

Dankzij de 2-0-overwinning tegen Engeland kunnen de Rode Duivels het WK in Rusland met opgeheven hoofd verlaten. Dat vindt ook de buitenlandse pers.

België was volgens ESPN de betere ploeg van de twee. "De Engelsen beten zich vooral stuk op Hazard, De Bruyne en Meunier, die het spel domineerden", klinkt het.

Veel lof is er voor Thomas Meunier, die zijn rentree na een schorsing in de verf zette met de openingstreffer. De rechtsback van PSG liet duidelijk zien dat hij gemist werd tijdens de halve finale tegen Frankrijk, stelt Sports Illustrated. "Hij krijgt niet dezelfde erkenning als zijn bekendere ploegmaats, maar hij heeft tegen Engeland laten zien dat hij een van de gevaarlijkste aanvallende spelers is in het nationale team."

In Italië klinkt de loftrompet voor Hazard en De Bruyne, die voor de tweede goal zorgden. "De Bruyne was briljant en Hazard verwoestend", schrijft La Gazzetta dello Sport.

"De Bruyne was briljant en Hazard verwoestend."Beeld BELGA

Tielemans is de verrassing

Ook de passage van Youri Tielemans is bijgebleven. France Football noemt hem dé verrassing. "De jonge Monegask leverde een overtuigende prestatie af, vooral in de eerste helft. Hij was sterk in de recuperatie en bood zijn ploegmakkers veel mogelijkheden om de tegenaanval te lanceren", vindt France Football.

Sports Illustrated is ook helemaal fan van de counters van de Belgen. "We kijken te vaak naar pure snelheid als het op counters aankomt, maar België bewijst dat het een verschil maakt als je weet wat je doet en hoe je dat doet."

'Het verlies is irrelevant'
The Sun

In Engeland focust de pers vooral op het "geweldige toernooi" dat hun elftal heeft afgewerkt. The Sun probeert daarom het belang van de zege van de Rode Duivels te relativeren. "Het verlies is irrelevant."