REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

EU-ministers: "VS blijven vriend van Europa"

BuitenlandDe Verenigde Staten blijven een vriend van Europa. Dat hebben verschillende Europese buitenlandministers vandaag gezegd. Ze reageren daarmee op verklaringen van de Amerikaanse president Donald Trump, die in een interview met televisiezender CBS de Europese Unie als "vijand" had aangeduid. Oorzaak van Trumps toorn: de volgens hem oneerlijke handelsrelaties tussen de EU en de VS.

7 reacties

  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Zal niet lang meer duren als ze blijven kopen in Rusland en China. En als he het atoomverdrag terug gaan goedkeuren met Iran.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Zeer verrassend én verfrissend dat ze zo duidelijk afstand nemen van Trump en benadrukken dat Trump iets anders is dan de VS!
  • Jiwanjyot Singh

    6 jaar geleden
    Trump heeft gelijk. Kijk naar de invoerrechten, VS producten worden zwaar belast
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    geef Fons Casteels gedeelte gelijk , ze hebben jaren geprofiteerd van ons omdat we alles moesten aankopen in dollars ( olie , exotisch fruit enz.) , dat noem ik uitbuiting, trouwens als ze producten zouden maken die wij willen dan zou dat meer recht getrokken worden , maar hun auto's zuipen nog steeds brandstof of het niets is .
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    Het gaat niet zozeer over vriendschap beste EUkopmannen.Het gaat over beleid, de kerntaak van politici.En zowel de EU als de VS hebben al veel beleidsfouten gemaakt.Als we het bekijken vanuit het belang van de gewone burger natuurlijk.Ook al zou de VS geen vriend zijn van de EU dan is dat toch geen excuus om in europa geen goed beleid te kunnen maken.Maar jullie hebben daar eigenlijk nog altijd geen goede visie op.