© rr

Lydia (65) in elkaar geslagen door buurvrouw

Het parket heeft een 41-jarige vrouw vrijgelaten nadat die haar buurvrouw enkele breuken had geslagen. “Ik snap dat niet, we wonen in hetzelfde gebouw”, zegt het slachtoffer, die onder meer een gebroken neus en een gebroken oogkas heeft.

SaRe

De 65-jarige Lydia De Decker uit Wilrijk bekomt in haar appartement in de Kruishofstraat van haar verwondingen. “Donderdag kwam ik thuis en werd ik beneden in de hal aangesproken door een buurvrouw. Die was dronken en ik besloot haar te negeren.”

De Decker wandelde verder en wachtte op de lift toen ze in haar rug aangevallen werd. “Ze duwde me met mijn gezicht tegen de liftdeur en begon met een wijnfles op mij te kloppen. Ze zei dat ze me kapot zou maken.”

Hoe ze het klaarspeelde, weet ze zelf niet goed, maar De Decker slaagde erin de vrouw op de grond te werken. “Ze bleef wel de hele tijd op mijn hoofd slaan met de wijnfles.” Uiteindelijk kon een bezoeker van het gebouw de fles bemachtigen.

De hulpdiensten waren ondertussen opgetrommeld en snelden ter plaatse. “De verdachte gedroeg zich agressief en beet en spuwde naar de ambulanciers”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Ze werd gearresteerd.” Het parket vond het echter niet nodig de vrouw voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Ze mocht naar huis terugkeren.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER