De Amerikaanse tolk Marina Gross (links) vertaalde voor Trump tijdens zijn privéontmoeting met de Russische president Poetin.
Volledig scherm
De Amerikaanse tolk Marina Gross (links) vertaalde voor Trump tijdens zijn privéontmoeting met de Russische president Poetin. © AFP

Democraten willen tolk Trump op top met Poetin horen: "Achterhalen wat er exact gezegd is in de naam van de VS"

Democratische parlementsleden hebben vandaag druk gezet om de tolk van Donald Trump te laten getuigen voor het Congres over de ontmoeting tussen de president van de Verenigde Staten en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in Helsinki. Trump kreeg felle kritiek omdat hij zich te slap zou opgesteld hebben tegenover de Russische president.

2 reacties

  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Hij zal weer wel de nodige uitvluchten vinden, en verklaren dat hij dat niet zo bedoelde zoals hij het heeft gezegd. En kan hij het niet halen kan hij altijd nog beginnen te dreigen de ,voor hem, belastende personen te ontslaan. HIJ is toch president! En wat zijn volk betreft , die hebben HEM gekozen en moeten verder zwijgen en in onwetendheid leven hoe hij Amerika verkwanselt aan Poetin.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Is het niet de logica zelve dat die transcripts ter beschikking staan van het Congres en dus het Amerikaanse volk? Privégesprekken over koetjes en kalfjes: ok, maar zodra de gesprekken tussen twee leiders over staatszaken gaan, kàn dat toch niet meer privé zijn, vermits ze beiden de verkozen vertegenwoordigers van hun land zijn en dus ook rekenschap dienen af te leggen aan hun bevolking?