Stockfoto. Vier verzorgsters van het Truiense woonzorgcentrum Villa Rosa zouden in een Messengergroep vernederende foto's hebben gedeeld van demente bejaarden.
Volledig scherm
Stockfoto. Vier verzorgsters van het Truiense woonzorgcentrum Villa Rosa zouden in een Messengergroep vernederende foto's hebben gedeeld van demente bejaarden. © Thinkstock

Truiens rusthuis onder vuur na klacht over vernederende selfies met demente bejaarden: "Al langer geruchten over wanpraktijken bij rusthuis"

Momenteel loopt er een klacht tegen meerdere vrouwelijke zorgverleners van het OCMW-rusthuis Villa Rosa in Sint-Truiden. Vier betrokkenen worden beschuldigd van het maken van beeldmateriaal van demente bejaarden. Ze zouden in een Messengergroep vernederende foto's hebben gedeeld van demente bejaarden. De kleinzoon van een inmiddels overleden bewoonster heeft deze week een klacht ingediend bij de politie. 

38 reacties

  • Ann Flamend

    6 jaar geleden
    Hier zijn een degelijk onderzoek en passende sancties op zo kort mogelijke termijn aan de orde. Er zijn in Villa Rosa ook vele personeelsleden die hun werk goed doen en attent en met respect met de bewoners omgaan.
  • Norbert Corten

    6 jaar geleden
    Wordt het is geen tijd tijd men een serieuze enquete doet ,want ik vermoed dat dit wel ln meerdere rusthuizen gebeurt.
  • Pieter Vankamp

    6 jaar geleden
    dit is absoluut niet de hoofdprioriteit van de parketten in limburg. eenzelfde dossier werd verticaal geklasseerd wegens.....niet genoeg bewijs.
  • Karin Geelen

    6 jaar geleden
    Wat vinden die daar nu lollig aan, iemand op zo'n walgelijke manier vernederen ?
  • Dirk Vande Woestyne

    6 jaar geleden
    Schande! verbied smartphones etc op de werkvloer. Op het werk moet gewerkt worden. Niet chatten, foto's maken etc. Als iemand je echt nodig heeft bij noodgeval kan dit via werkgever!