Noord-Koreaanse mannen en vrouwen werken op de rijstvelden van Kangwŏn-do.
Volledig scherm
Noord-Koreaanse mannen en vrouwen werken op de rijstvelden van Kangwŏn-do. © AP

"40,3 miljoen moderne slaven wereldwijd, Noord-Korea spant de kroon"

BuitenlandUit de Global Slavery Index, jaarlijks opgesteld door de Walk Free Foundation, blijkt dat maar liefst 40,3 miljoen mensen wereldwijd als slaaf leven. Noord-Korea staat bovenaan het lijstje: één op de tien burgers kan volgens de Index een moderne slaaf genoemd worden. Slavernij bestaat er vooral uit gedwongen arbeid.

7 reacties

  • Freddie Lamers

    6 jaar geleden
    Den Donald moet nog maar eens met Kimmetje gaan praten over dit onderwerp. Maar hij zal dit wel niet op zijn agenda hebben staan. Zal wel fake news zijn voor hem.
  • Tim Berquin

    6 jaar geleden
    Mooi gezegd Ramin Simon
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Is werken voor een kleine pree dan geen "slavernij" zoals in de sector "Maritieme en Expeditie kantoren" waar een beweerdelijk "marktconform loon"(sic) wordt uitbetaald ? Ik ben destijds gelukkig nog tijdig uit de sector kunnen ontsnappen, 35+ers kunnen dan nog moeilijk.
  • Dirk Heck

    6 jaar geleden
    We zijn allemaal slaven van een moderne wereld
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Het grootste slavenland door het kastenstelsel India staat er niet bij?
  1. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpselen en een groot mes”
    PREMIUM
    3

    Amerikaan­se basketbal­ster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpse­len en een groot mes”

    Brittney Griner (33), de Amerikaanse basketbalspeelster die in 2022 negen maanden in een Russische cel werd opgesloten omdat ze betrapt was op het bezit van cannabisolie, deelt voor het eerst haar ervaringen. In een interview met tv-zender ABC getuigt ze dat ze tijdens haar gevangenschap zelfmoord heeft overwogen. Die mogelijkheid had ze ook, want in haar cel vond ze al op de eerste dag een groot mes. Dit is haar verhaal, gebaseerd op dagboeknotities die ze opschreef in de marges van een sudoku-boekje en een bijbel die ze bij had.
  2. Thaise huishoudster zegt dat ze fortuin van Franse miljonair heeft geërfd: “Ze was als een moeder voor me”

    Thaise huishoud­ster zegt dat ze fortuin van Franse miljonair heeft geërfd: “Ze was als een moeder voor me”

    Zoals ze al zeventien jaar lang deed, kwam Nutwalai Phupongta (49) maandag de villa van de Franse miljonair Catherine Delacote (59) op een Thais eiland kuisen. Tot haar afgrijzen ontdekte de huishoudster, bijgenaamd ‘tante Tim’, dat haar bazin tragisch was overleden. Opvallend: volgens ‘tante Tim’ kreeg ze bijna alle bezittingen van Delacote. In totaal zijn die omgerekend zo’n 2,5 miljoen euro waard.