Federica Mogherini.
Volledig scherm
Federica Mogherini. © EPA

Europa ongerust over nieuwe Turkse antiterreurwet

TerrorismeDe Europese Unie vreest dat de positieve impact van de opheffing van de noodtoestand in Turkije afgeremd zal worden door de nieuwe strenge antiterreurwetten die het bewind van president Recep Tayyip Erdogan wil invoeren. Dat blijkt uit een verklaring van de woordvoerster van Federica Mogherini, het hoofd van het buitenlands beleid van de EU.

17 reacties

  • Murri van Zwijndrecht

    6 jaar geleden
    Amai men begint erdogan meer en meer te liken
  • Jan Verbiest

    6 jaar geleden
    2 jaar was niet lang genoeg. in frankrijk gaan er 13 mensen dood bij een teroristische aanval en ze kondigen voor 9 maanden de noodtoestand aan in Turkije sterven er op 1 dag meer dan 300 mensen en dan zwijgen we over de dagelijkse aanvallen en dan is 2 jaar te veel (even rekenen of is een Europeaan meer waard???)
  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    Europa heeft gewoon bang dat deze wet doorgetrokken wordt en de maskers in Europa afvallen. Hier ziet u wie terrorisme financiert.
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Europa... staat altijd klaar met kritiek naar buiten maar als we Europa echt nodig hebben hier nl. in verband met de Afrikaanse invasie ja dan laten ze het afweten.Een ogenblik van paniek in Duitsland maar nu schijnen de boten toch weer tot hier te geraken.
  • Jan Vannuffelen

    6 jaar geleden
    Europa , bemoei je niet in Turkije en stop definitief de mogelijkheid om bij de EU te komen . De europeanen willen dat niet , basta . laat die maar hun eigen boontjes doppen en wij de onze .