Alexandre Benalla, de veiligheidsmedewerker van de Franse president Macron.
Volledig scherm
Alexandre Benalla, de veiligheidsmedewerker van de Franse president Macron. © Reuters - AP

Medewerker Franse president Macron opgepakt

BuitenlandIn Parijs is veiligheidsmedewerker van het Elysée Alexandre Benalla opgepakt in het belang van het onderzoek ("garde à vue") na beschuldigingen over het hardhandig aanpakken van een hulpeloze betoger op 1 mei, zo is vandaag uit gerechtelijke bron vernomen. Hij wordt ook ontslagen. Het parket van Parijs had gisteren aangekondigd een onderzoek te openen naar de veiligheidsman van president Emmanuel Macron.

6 reacties

  • Johnny De Sutter

    6 jaar geleden
    Karsten, ik heb zelf bijna 7 jaar als bewakingsagent gewerkt. Evenementen, banken en bedrijven. Deze man staat tegenover minstens 6 uitgeruste agenten. Hij wordt niet geboeid of geneutraliseerd. Ze modderen wat aan. De man in kwestie krijgt enkele klappen en een stamp in de buik als hij reeds op de grond ligt. Hier is echt geen sprake van verdediging. Misschien moet gij terug op opleiding?
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Personen die werken in de veiligheid eigenen zich rechten toe die ze niet hebben. Dat gebeurt heel vaak. Ze ontkennen dat steevast, maar van zodra er beelden van hun wangedrag zijn begint hun ontkenning fase nietwaar Karsten Turf.
  • Baudouin Huysveld

    6 jaar geleden
    Dat gebeurt bij de politie hier in België land ook
  • Marc Lerouge

    6 jaar geleden
    Er zijn ondertussen al beelden vrijgekomen van andere 'aanvallen' op 1 mei-betogers van die man. Hij was tijdens de betogingen ook in radiocontact met de politieleiding, gaf zelfs orders aan de politie en hij heeft de avond van 1 mei de debriefing met alle chefs van de Parijse politie bijgewoond. Het ontslag van de minister van binnenlandse zaken wordt geëist (aldus LCI France)
  • Karsten Turf

    6 jaar geleden
    Zijn hier beelden van . Werk zelf in de veiligheid en het is niet zo simpel om iemand te beschermen tegen een agressieve belager. Was het agressie of verdediging. Want uit dit stuk kan je weinig afleiden.