Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) © BELGA

Socialistische vakbond verzet zich tegen plannen van Crevits om scholen meer en beter te laten samenwerken

De socialistische vakbond ACOD verzet zich tegen het decreet bestuurlijke optimalisatie (BOS) van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Met dat decreet wil minister Crevits scholen meer en beter laten samenwerken en een schaalvergroting realiseren. Maar de socialistische vakbond is "geen vragende partij". "Is dit ontwerpdecreet noodzakelijk of een zoveelste stempel die onze minister wil drukken met het oog op de aankomende verkiezingen?", stelt Yves Vannijlen, provinciaal secretaris van ACOD onderwijs.

12 reacties

  • Louis Verdonck

    6 jaar geleden
    Waarom sociaal overleg? Wie machtigt de vakbonden tenzij hun eigen leden? Ik alvast niet! Ik heb nog nooit voor een vakbond gestemd als zijnde mijn vertegenwoordiger! Een minister hoeft geen sociaal overleg te plegen. als de vakbonden in het beleid willen moeien, dat ze zich dan verkiesbaar opstellen. Hoe kan je trouwens tegen beter samenwerken zijn? Onvoorstelbaar!
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Sociaal overleg is tot zero herleid onder deze regeringen.
  • Marianne Bastiaens

    6 jaar geleden
    Crevits is totaal onbekwaam, fout bezig. Geen goed plan. Straks ga je voor een bepaalde richting naar een andere stad moeten, dat die ander stad aan de andere kant van België ligt zal Crevits worst wezen.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Eerst 2 maanden verlof nemen en dan staken tot met Kerstmis misschien ? Het beroep mag nu ook weer niet te zwaar gaan worden natuurlijk.
  • Tisomzeep

    6 jaar geleden
    Hilarisch beter samen werken en de sossen zijn weer tegen blijkbaar allergisch aan het woordje werken