Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

"Zuckerberg belde Trump in de dagen na de presidentsverkiezingen"

Mark Zuckerberg.Beeld EPA

Donald Trump zou in de dagen na zijn verkiezingsoverwinning Mark Zuckerberg aan de telefoon gehad hebben. De Facebookbaas belde de president-elect om hem te feliciteren met zijn overwinning tegen Hillary Clinton en de succesvolle campagne die hij had gevoerd.

Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, zou enkele dagen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen met de president gebeld hebben. Dat bevestigden enkele bronnen uit de naaste omgeving van het tweetal aan Buzzfeed.

Hij zou de president hebben gefeliciteerd met zijn roemrijke overwinning en hem hebben gecomplimenteerd met zijn succesvolle verkiezingscampagne. Facebook was het belangrijkste campagneplatform voor Trump. Hij spendeerde er ettelijke miljoenen aan advertenties.

Het gesprek werd tot vandaag geheim gehouden voor het grote publiek. Er bestaat geen verslag van en ook nu nog weigeren zowel het Witte Huis als Facebook te reageren.

De rol van het sociale medium binnen Trumps campagne is al langer omstreden. Het Facebook-algoritme zou hem buitenproportioneel hebben voorgetrokken ten koste van Hillary Clinton.