De Vlaamse regering gistervoormiddag, bij de start van de ministerraad die tot diep in de nacht duurde.
Volledig scherm
De Vlaamse regering gistervoormiddag, bij de start van de ministerraad die tot diep in de nacht duurde. © BELGA

"Statiegeld krijgt een eersteklas begrafenis": oppositie scherp over 'Miss World'-zomerakkoord

De oppositiepartijen zijn niet onder de indruk van het zomerakkoord van de Vlaamse regering. Sp.a bestempelt het zomerakkoord van de Vlaamse regering als een "Miss World-akkoord: wereldvrede beloven, maar niet zeggen hoe". Ook Groen-fractieleider Björn Rzoska is ontgoocheld: "Voor de betonstop zijn geen extra garanties, net als voor de bescherming van waardevolle bossen." 

95 reacties

  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    Dat is de ultieme droom van Eddy De Smet. Een linkse regering.
  • Marc Baele

    6 jaar geleden
    Als zonnepanelen dan toch zooo belangrijk zijn, waarom plaatsen de VLAAMSE regering niet GRATIS zonnepanelen. We hebben nu toch al genoeg betaald voor al hun zottigheden.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Katrien heeft volledig gelijk. Spijtig genoeg is er geen controle . Nooit meer nva.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Leofar Koninckx, hoe weet u dat niemand naar statiegeld vraagt? Hebt u daar een referendum over gehouden, of denkt u gemakshalve dat uw mening altijd door een meerderheid gedeeld wordt? Ik kan alleen maar vaststellen dat het aantal gemeenten dat zich aansluit bij de statiegeldalliantie sterk aan het stijgen is.
  • Theo Deronde

    6 jaar geleden
    Is een kwestie van attitude/houding die dan weer een gevolg zijn van opvoeding. Als je nooit geleerd hebt je afval in de vuilbak te gooien, zal je het ook nooit doen. Er is geen enkele wet of regel die de berg afval die er is heeft tegengehouden. Er is alleen een soort politiekers die denken dat ze met strengere wetten/regels goed werk hebben geleverd en denken dat daarmee het probleem opgelost is.