© Samsonite

Met deze tips krijg je je koffer wel dicht

Drie paar teenslippers, vijf zomerkleedjes, vier bikini’s…Je koffer zit sneller vol dan je denkt. Vakantieplannen? Met deze tips krijg je je koffer wel dicht!

cityfashion

Kies efficiënt

Neem jij ook altijd te veel spullen mee? Ga dan efficiënt te werk! Houd uiteraard rekening met het weer en de activiteiten op je vakantiebestemming en neem vooral basics mee die je moeiteloos kan combineren met elkaar. Zeker zijn dat je alleen het hoogstnodige meeneemt? Leg alle items die je wil meenemen naast elkaar op de grond. Leg nu 1/3 van je stukken apart die geen must zijn (wees streng voor jezelf!). Minder bagage, meer efficiëntie!

Rol je kleding op en vul de gaatjes

Zoveel mogelijk in je koffer krijgen én gekreukte kleding vermijden? Annick Hulsmans, zaakvoerder van Lederwaren Savanna raadt aan om je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen en om vervolgens zoveel mogelijk gaatjes te vullen met kleine spullen. Begin dus altijd eerst met de grootste items en plaats zware spullen op de bodem van de koffer. Kleinere items zoals sokken en ondergoed steek je in je schoenen en oplaadkabels in de mouwen van je trui.

Je T-shirts, rokken en jurken (uitgezonderd hemdjurken) rol je best op. Broeken en hemden kun je dan weer beter opvouwen. Je T-shirts helemaal kreukvrij uit je koffer toveren? Steek ze voor je begint in te pakken nog een twintigtal minuutjes in de droogkast en rol ze vervolgens strak op: kreukvrij gegarandeerd!

Inpakken voor gevorderden

Neem je ook wat truien, broeken of een langere jurken mee, probeer dan de gouden tip van Annick: het diagonaal vouwen. Hoe het werkt? Leg je jeans bijvoorbeeld horizontaal, voor de helft in en voor de helft uit je koffer. Leg je tweede stuk op dezelfde manier in de tegenovergestelde richting er op en stapel afwisselend verder met je andere kleding. Als laatste stap begin je het bovenste item naar binnen te vouwen tot al je kleding een compact pakketje vormen.

Zo krijg je het diagonaal vouwen helemaal onder de knie:

Drie fouten die je maakt als je je swimwear online shopt

© Primadonna

Vakantieplannen? Tijd om te investeren in een gloednieuwe bikini of badpak. Geen tijd om alle winkels af te schuimen? Dit zijn de drie meest gemaakte fouten als je swimwear online koopt!

Je kiest het foute model

Wanneer je online shopt, heb je natuurlijk niet de luxe van pashokjes en professioneel advies. Kijk daarom of de swimwear in kwestie écht bij je figuur past. Vergelijk je online winkelmandje met modellen die al in je kleerkast hangen en waarvan je weet dat ze je staan. Nog niet helemaal zeker? Pas gelijkaardige modellen in fysieke winkels. Tip: blader altijd eens door het online lookbook, zo krijg je een beter idee van hoe een bikini of badpak écht zit. Of neem een kijkje op het Instagram-account van het merk zelf: wie weet posten ze wel foto's van hun eigen klanten.

Je koopt de foute maat

Een van de grootste fouten die je kan maken tijdens het online shoppen, is het onvoldoende checken van de matentabel! Maten kunnen per merk erg verschillen dus je doet er altijd goed aan om eerst nog even je maten op te nemen en de matentabel te raadplegen.

Je borstomtrek bepaal je door de omtrek van je borstkas op het breedste punt te meten (dwars over je tepellijn). Dit doe je door het meetlint over je borst te bewegen en zo te kijken waar het breedste punt zich bevindt. Je taille meet je een tweetal centimeter boven je navel. Je heupomtrek bepaal je door het breedste punt van je heupen te meten (net boven je kruis).

Ben je van plan om een bikini te kopen? Let er dan zeker op dat je de maat van het slipje en de top apart kunt selecteren. Alleen zo ben je zeker dat het echt past.

Je weet niet of je kunt retourneren

Ondergoed, bikini's en badpakken mogen omwille van hygiënische redenen vaak niet geretourneerd worden. Andere winkels laten het dan weer wel toe op voorwaarde dat de hygiënische strip en de prijskaartkes nog aanwezig zijn.

Wil je het 'retourrisico' beperken dan kun je best toch op voorhand gaan passen in een fysieke winkel. Misschien hebben ze niet exact hetzelfde exemplaar, maar wel een ander model van hetzelfde merk. Door verschillende modellen te passen, krijg je bovendien een goed beeld van hoe elastisch de stof is, hoe de maten uitvallen en, niet onbelangrijk, hoe comfortabel het model is.

Zo komen je kleren kreukvrij uit je reiskoffer

© Unsplash

Linnen is hét zomerstofje van dit jaar, maar pak het na een lange rit maar eens kreukvrij uit je koffer... Als je één ding echt niet wil doen op reis, is het strijken en daarom vertellen we jou een handige hack om je kleren zonder plooitjes op jouw bestemming te krijgen.

1. Kies de juiste tas

Kies om te beginnen een koffer, tas of rugzak die precies de juiste maat heeft. Zo geraakt hij bij het inpakken volledig vol en beginnen je spullen tijdens de reis niet te verschuiven. Minder kans op plooitjes dus.

2. Linnen + satijn = perfect match

Wanneer stofjes met sterke vezels (zoals linnen) de hele tijd in dezelfde positie reizen, ontstaan er vouwen. Gelukkig bestaat hiervoor een oplossing - want linnen jurkjes zijn zo fris en mooi op reis.

Pak naast je teenslippers, badpak en linnen jurk ook een nachtkleedje of kussensloop uit satijn mee. Leg je 'kreukgevoelig' kledingstuk erop en rol de twee samen op tot een worstje. Zorg ervoor dat het kledingstuk zoveel mogelijk het satijn raakt. Hierdoor glijdt de 'kreukgevoelige' stof constant waardoor het als een soort buffer werkt. Satijn heeft trouwens hetzelfde effect op je huid als op linnen. Als je op een satijnen kussensloop slaapt, word je wakker zonder rimpels in je gezicht!

3. Extra tip

Pak de satijnrolletjes als laatste in, bovenop alle andere spullen in je valies. Zo krijgt dit item het meeste ademruimte. Zijn je kledingstukken toch niet kreukvrij? Hang ze dan op een kapstok in de buurt van de douche van je hotel. Bij het douchen komt er stoom vrij (doe de deur zeker dicht) die de plooien in je kleren weer gladstrijken. Klaar voor een rimpelloze vakantie?

SHOPPING. Dit mag geen enkele man vergeten in zijn reiskoffer

© Sundeck

Vakantie geboekt naar een warme bestemming? Het is een fabeltje dat je als man genoeg hebt aan een extra short en een paar T-shirts: ook op vakantie kan het geen kwaad om er classy uit te zien!

Meer dan een T-shirt

Een vakantie naar een zonnige bestemming vraagt natuurlijk om voldoende T-shirts. Niets zo heerlijk als een frisse T-shirt aandoen na een lange dag sightseeing of bakken in de zon! Toch is het belangrijk dat je zorgt wat voor variatie in je koffer.

Voorzie daarom naast een paar basic T-shirts ook een T-shirt met print, een paar frisse hemden (perfect voor een romantisch terrasje) en een sweater of hoodie om je ’s avonds warm te houden. TIP: Vermijd grijze T-shirts en polo's: daarin vallen zweetvlekken het hardst op.

Jeansbroek? Te warm!

Het is zo vanzelfsprekend dat je het misschien zou vergeten, maar een extra zwembroek is altijd een goed idee. Ook een paar shorts (casual in de stad of aan het strand) en een chino of lichte broek (tijdens frisse avonden of etentje in een strandbar) mag je zeker meenemen. Je jeansbroek laat je dan weer beter thuis. Jeans ademt moeilijk en neemt enkel onnodige bagageruimte in.

Neem 'slimme' accessoires en schoenen mee

Zit je koffer sneller vol dan verwacht? Met een paar key accessoires kom je zorgeloos de hele vakantie door. Twee (ja, twee) zonnebrillen, een rugzak voor een dagje strand en een pet tegen de zon moeten absoluut mee. Riemen, te grote portefeuilles of 'zware' schoenen laat je beter thuis. Een paar slippers, espadrilles en geklede sneakers zijn daarentegen perfect!

Heb je toch een riem nodig? Neem er dan eentje mee die zowel qua breedte als qua kleur bij je meeste outfits past.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer