Het veel voorgeschreven middel oxycodon is twee keer zo sterk als morfine.
Volledig scherm
PREMIUM
Het veel voorgeschreven middel oxycodon is twee keer zo sterk als morfine. © Krista van der Niet

Verslaafd aan voorgeschreven pijnstillers: "Ik vloog tegen de muren op van ellende"

5 reacties

  • Raphael Coryn

    6 jaar geleden
    Neem aub geen oxycodone voor de pijn indien absoluut niet nodig is. Ik weet waarover ik spreek. Men komt er niet zomaar van los en afbouwen is afschuwelijk. Dokters die dit zomaar voorschrijven moeten ze hun diploma maar afnemen.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Het hangt af van persoon tot persoon. Wat werkt voor 1 persoon, heeft geen effect of enkel slechte effecten op een andere persoon. Voor mij werkt 90% van pijnstillers niet (gelijk een tik tak) of heeft het andere slechtere effecten. Dus voor mij is het meestal kiezen welke pijn ik wil.. We zijn misschien moderner dan in de middeleeuwen, maar we zijn nog verre van medische "toppunt" in huidige tijden.
  • Bram De Clerck

    6 jaar geleden
    Dit is net wat er de laatste 10 jaar gebeurt is in de VS en rara daar zitten ze nu met 1 van de ergste oxy en heroine verslavingsproblematieken ooit. We weten naar waar we toe gaan maar er iets aan doen?
  • Jan Ooms

    6 jaar geleden
    Al jarenlang is Oxycodon de oorzaak van de drugcrisis in America. Ik had geen idee dat dit bij ons ook gebruikt werd. Ik raad iedereen aan, als uw dokter u dit voorschrijft, vraag iets anders. Zelf morfine is niet zo verslavend.
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    Ok dat amandelen weghalen bij (jong)volwassenen pijnlijker is dan bij kinderen maar om iets zwaar verslavends als oxy te geven voor iets wat op 2 tot 3 dagen overgaat met paracetamol is er ver over, en zeker voor een 16-jarige.