Direct naar artikelinhoud
Comic-Con

Van 'Aquaman' tot 'Star Wars': dit zijn de trailers van Comic-Con die je moet hebben gezien

Johnny Depp in de nieuwe trailer van 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'.Beeld Warner Bros

In de Amerikaanse stad San Diego vond afgelopen weekend de hoogmis voor comicfans plaats. Tijdens Comic-Con International verschenen dit jaar heel wat trailers voor films en series die in de nabije toekomst op het witte doek en uw tv zullen verschijnen. Wij zetten de meest in het oog springende voor u op een rijtje.

Aquaman

Wellicht één van de meest opmerkelijke verrassingen tijdens Comic-Con dit jaar was de releasetrailer van Aquaman, de nieuwste DC-film. Sinds het succes van Wonder Woman lijkt DC Comics zich meer te focussen op individuele heldenverhalen in plaats van de Expanded Universe (Suicide Squad en Batman vs Superman: Dawn of Justice). Jason Momoa (Game of Thrones) kreeg de hoofdrol in de film over een opstandig onderwatervolk, de Atlanteans. Ook Amber Heard, Nicole Kidman en Willem Dafoe passeren de revue. 

19/12 in de bioscoop.

Better Call Saul (seizoen 4)

Wat aanvankelijk begon als een spin-off van de succesvolle AMC-serie Breaking Bad, is nu een volwaardige prequel met een geheel eigen karakter geworden. Het nieuwe seizoen hervat na de gebeurtenissen van het derde, zenuwslopende seizoen, die steeds dichter naar het begin van moederserie Breaking Bad lijkt te sluipen. Bob Odenkirk (Jimmy McGill) bevestigde dat onlangs ook in een interview met The Independent

Beschikbaar op 6/8 in Amerika op AMC. Nog niet bekend wanneer de serie in België beschikbaar is.

Doctor Who (seizoen 11)

Doctor Who, de Britse scifiserie die al meer dan 840 afleveringen telt, keert later dit jaar terug met een elfde seizoen. Dat elfde seizoen betekent ook voor het eerst een vrouw als Doctor. De trailer die op Comic-Con gelost werd, toont Jodie Whittaker die een aantal nieuwe gezichten rekruteert en op avontuur gaat. 

Vanaf herfst 2018 op BBC One.

Disenchantment

Matt Groening, de bezieler van Futurama en The Simpsons, lost volgende maand zijn nieuwe serie op Netflix. Disenchantment gaat over een prinses die haar lot in eigen handen neemt, en ziet eruit als een gekke mix van Futurama en een episch sprookje.

Vanaf 17/8 op Netflix.

Godzilla: King of the Monsters

Toegegeven, Gareth Edwards’ Godzilla uit 2014 was een belachelijk ondermaatse blockbuster, maar zijn opvolger lijkt uit een heel ander hout gesneden. In Godzilla: King of the Monsters is de mensheid gedegradeerd tot bijstaander, terwijl reusachtige monsters als Godzilla het opnemen tegen andere wezens als Mothra en Rodan. Jawel, dat is Millie Bobby Brown a.k.a. Eleven uit Stranger Things die je ziet. 

Vanaf 30/5/19 in de bioscoop.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Om te weten dat de opvolger van de eerste Fantastic Beasts, de spin-off van de Harry Potter-filmreeks, er zit aan te komen, hoefde u niet meer te doen dan Facebook, Twitter of YouTube te openen. De tweede aflevering in de Fantastic Beasts-franchise gaat over een jongere Albus Perkamentus (Jude Law) en Newt Scamander (Eddie Redmayne) die de opkomst van de slechte magiër Grindelwald (Johnny Depp) proberen tegen te houden.

Vanaf 14/11 in de bioscoop.

Star Wars: The Clone Wars (seizoen 8)

Of Disney intussen al hersteld is van de tegenvallende bioscoopcijfers van Solo: A Star Wars Story, durven we geen uitspraken doen. Waar we zekerder over zijn, is dat de animatieserie van de franchisefans nog steeds weet te boeien. Vijf jaar na het abrupte einde van de reeks naait Disney er nog een seizoen van 12 afleveringen aan.

Volgend jaar te zien via Disney's streamingservice.