Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Bus rijdt in Aalter in op werken: 2 zwaargewonden, 19 lichtgewonden

De ravage is enorm. In de bus zaten Britse, Ierse en Nederlandse reizigers. Twee mensen raakten zwaargewond. Ook vielen er een aantal lichtgewonden.Beeld Jeffrey Dujardin

Op de E40 richting kust is deze nacht rond half drie ter hoogte van Aalter een zwaar busongeluk gebeurd. Een bus van de Franse busmaatschappij ouibus reed in op werken in Aalter. In de bus zaten verschillende internationale passagiers. Twee mensen, onder wie de chauffeur, raakten zwaargewond. 

Het ongeval gebeurde om 2.28 uur. De chauffeur reed frontaal in op de betonnen pijlers die er staan voor de werken op de E40. De federale politie vermoedt dat de chauffeur de werken niet opgemerkt heeft. "Volgens de verklaring van de bestuurder waren zijn rij- en rusttijden in orde", zegt Geert Allemeersch van de Federale Politie. "De Nederlandse chauffeur voelde zich goed voor het ongeval. Toen hij ineens de werken opmerkte was het te laat." De bus deed het traject Amsterdam-Londen.

De ravage is enorm. In de bus zaten Britse, Ierse en Nederlandse reizigers. Twee mensen raakten zwaargewond. Ook vielen er een aantal lichtgewonden.Beeld Jeffrey Dujardin

Twee zwaargewonden

Twee mensen, onder wie de chauffeur, raakten zwaargewond. Verder waren er nog 19 lichtgewonden.Er vielen twee zwaargewonden, onder wie de chauffeur en 19 lichtgewonden. Onder de reizigers zitten onder meer mensen uit Sierra Leone, Afghanen, Britten, Ieren en Nederlanders. Er zaten ook twee mensen gekneld, die bevrijd moesten worden door de brandweer.

Het medisch interventieplan werd afgekondigd. De gewonden zijn ondertussen overgebracht naar vier ziekenhuizen: Tielt, Deinze, het UZ in Gent en het Maria Middelares, eveneens in Gent.

Moeizame ochtendspits

Na de check-up werden de mensen overgebracht naar de sporthal in de Lindestraat in Aalter, waar ze opgevangen worden door de busmaatschappij en hun reis kunnen verderzetten. Rond tien over half zes 's morgens werd de bus weggetakeld.

Sinds tien voor half zeven 's morgens is de E40 richting kust opnieuw open, de rechterrijstrook is wel nog versperd. 

Een bus van ouibus, een Franse busmaatschappij, gevuld met Nederlanders reed in op de werken die plaatsvinden in Aalter. De ravage is enorm.Beeld Jeffrey Dujardin