Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Beelden brengen Brusselse bedelaar in nauwe schoentjes

Wie Brussel met de auto binnenrijdt, krijgt op de drukke kruispunten geregeld te maken met bedelaars die al hevig schuddend om wat wisselgeld vragen. 'Essentiële tremor' heet dit, een ziekte die met de jaren erger wordt. Een Brusselse automobiliste heeft eergisteren twee video's online gezet waarin te zien is hoe een bedelaar de aandoening veinst.

55 reacties

  • Eugene Peeters

    6 jaar geleden
    Voor enkele jaren kwam ik regelmatig in de Nieuwstraat van Brussel. Rond 18.30 kwam elke dag een nieuwe grote Mercedes de bedelaars en bedelaarsters ophalen.
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Zet een paar van die bedelaars aan de gebouwen van parlementen en senaat.Ik ben ervan overtuigd dat volgende week een nieuwe wet gestemd is.Onze overheid kan allang onze veiligheid en rust niet meer garanderen.Zolang als zij maar gerust gelaten worden denken ze maar weinig aan hun bevolking.Het systeem komt rotter en rotter met de dag.Alles draaid rond geld en daarmee is alles gezegd.
  • Nico Van Wijmeersch

    6 jaar geleden
    Zo stond/staat er aan de city 2 ook steeds een oud Roma vrouwtje, krom gebogen en mankend te bedelen. Op een ochtend toen ik van station naar het werk ging, stapte ze me echter gezwind voorbij terwijl ik zelf van nature goed doorstap..tis allemaal belazerd..ik geef enkel nog aan bedelaars met dieren en daar ga ik dan een zak hondeneten of zo voor kopen.. geld geef ik ni..
  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    De overheid kan het bedelen niet verbieden, ze kan de veiligheid van bus-en treinreizigers niet garanderen, in hartje Brussel worden ze bestolen onder het oog van de politie. Wat kan de overheid nog buiten alles te verbieden voor de brave autochtoon.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Ja volgens de progressieve hoek komt en gaat het ziektebeeld bij bepaalde culturen. Heel normaal dus. Niks verkeerd mee.