© Isosport

Martinez: “Sommige jongeren verlaten de Belgische competitie te vroeg”

Toen Roberto Martinez zijn selectie van 25 Rode Duivels vrijgaf voor de WK-kwalificatie-interlands tegen Bosnië-Herzegovina en Gibraltar, zat daar geen enkele speler uit de Jupiler Pro League bij. Vandaag werd Joeri Tielemans van Anderlecht opgevist om de onzekere Mousa Dembélé (tijdelijk?) te vervangen. De bondscoach is naar eigen zeggen ook fan van de Belgische competitie.

vml, gegy

Niet alle Belgen die de sprong naar het buitenland waagden zijn even succesvol.

“Sommige jonge spelers verlaten de Belgische competitie te vroeg”, weet bondscoach Roberto Martinez. “Dat is een probleem want de Jupiler Pro League is fantastisch voor jonge spelers. Zo maakte Tielemans een goede indruk op mij. Vooral technisch is hij sterk en tegen Standard speelde hij als een echte kapitein. Tielemans blijft nog voor de volgende drie sessies bij de groep, tot er meer duidelijkheid is over Dembélé.”

© Photo News

Steven Defour verliet deze zomer de Belgische competitie maar hij paste zich snel aan aan de Premier League, stelde Martinez vast: “Defour was al bij zijn eerste match bij Burnley erg indrukwekkend, hij zit in een goede periode in zijn carrière.”

“Er zit niemand als De Bruyne in onze ploeg”

Op het middenveld is Kevin De Bruyne er wegens blessures niet bij. “Gaan we Kevin missen? Tja, hij is erg bepalend”, gaf Martinez toe. “Ook Manchester City heeft hem gemist afgelopen weekend tegen Tottenham. Er zit ook niemand als Kevin De Bruyne in onze ploeg, hij heeft een uniek profiel.”

Over de tactiek bleef hij vaag, al gaf hij wel al aan dat zijn probeersel tegen Cyprus (0-3-winst) voor hem niet was tegengevallen: “Het is best mogelijk dat ik tegen Bosnië opnieuw met drie centrale verdedigers speel.”