Het paard zakte ineen in de Brugse Wollestraat.
Volledig scherm
Het paard zakte ineen in de Brugse Wollestraat. © Mathias Mariën

Opschudding over ineengezakt paard in Brugse binnenstad: "Niks te maken met de hitte"

Commotie zaterdag in de Brugse Wollestraat: een paard bleef er plots in het midden van de straat liggen. "Het had niks met de warmte te maken. Het paard was uitgegleden nadat het was geschrokken van zwerfvuil dat op de baan was gewaaid", zegt Vincent Stael, voorzitter van de Brugse Koetsiers.

131 reacties

  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Vertel wat je wil, maar in deze hitte moeten draven ipv stappen kan gewoon niet. In vele Duitse steden worden koetsen getrokken door twee paarden. In andere steden mogen ze niet draven maar stappen. In Brugge is het bijna hollen want de tijdsdruk is zeer hoog. In dergelijke hitte moet er voor koetspaarden een reglement bestaan dat de paarden spaart van dat zgz. uitglijden voor zwerfvuil...
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Bon voor al de experten hier. Waar het mis gegaan is in het feit dat het paard vermoedelijk de laatste tijd te weinig Nb zouten en mineralen heeft opgedaan , daarom krijgen ze of electro lyten of zouten (zonder Iodium) bijgevoerd. Enkel water is niet genoeg 2 schuim in het zweet komt van een extra enzym in het zweet, niet aanwezig bij de mens, dewelke een koelende en beschermende werking heeft,echter hiervoor heb je die mineralen nodig.
  • josé De Mulder

    6 jaar geleden
    Op wtv focus tv was al sprake van een hitteplan bij de koetsiers op 04/07. Er zijn tegenwoordig schokwerende middelen die tussen hoef en ijzer worden geplaatst .En wedden dat ze staan te hinniken als hun baasje hen komt halen om de stad in te trekken want dieren zijn precies als mensen,met de zelfde mensenwensen ,ze willen ook afwisseling in hun bestaan.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Sonia Défrossé : In Australië schieten ze vanuit de lucht de Brumby's af omdat ze zogezegd een plaag zijn. Daar is het klimaat niet bepaald gematigd. Veel schaduw is er op die vlakte ook niet te vinden.Ik ben het er mee eens dat een racepaard laten lopen met die hitte te veel van het goede kan zijn. Maar stapvoets een koetske trekken ... redelijk blijven, hé.
  • Jeroen Deschrijver

    6 jaar geleden
    Leopold Bielen, inderdaad, graag voor alle dieren zorgen voor verkoeling indien nodig. Voor honden kan je bijvoorbeeld een klein hondenbadje zetten. Met een kleine 10 liter heeft dat diertje koeling genoeg. Geen hond die hierop zal kritiek uiten.