Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

5 topfilms en series die u vanavond niet mag missen op tv

Roger Moore als James Bond in 'Moonraker'.Beeld ANP Kippa

Dit raden wij aan op tv vanavond. Bekijk ook de volledige handige tv-gids. En krijg niet te missen series en tv-tips via Messenger via DM Zapt.

1. Zomergasten

Start van het nieuwe seizoen van deze zomerse talkshow waarin telkens één bekende gast centraal staat. Voor het tweede jaar op rij neemt Janine Abbring de presentatie voor haar rekening. Actrice en theatermaker Romana Vrede is haar gast. 

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Om 20.15 uur op NPO2.

2. The day after tomorrow

Regisseur Roland Emmerich heeft de aarde al op verschillende manieren vernietigd. In 'Independence Day' was het een invasie van buitenaardse wezens en in '2012' bleek het om een grote zonnevlam te gaan. De rode lijn doorheen die rampenfilms is een hele reeks aan overdonderende special effects die bekende steden en gebouwen volledig van de kaart vegen. 

In 'The Day after Tomorrow' is een nieuwe ijstijd de schuldige. Als gevolg van het broeikaseffect krijgt de hele aarde te maken met overstromingen, helse hagelbuien, wervelwinden en extreme temperaturen. Die zijn duidelijk belangrijker dan de bordkartonnen personages en de platte dialogen.

Om 20.30 uur op vtm. 

3. Moonraker

Een Boeing 747 met een ruimtesonde aan boord is in de Atlantische Oceaan neergestort. Omdat de Britten geen spoor van het toestel terugvinden, wordt geheim agent James Bond op onderzoek uitgestuurd. Hij belandt in Rio, waar hij hulp krijgt van CIA-agente Holly Goodhead.

Om 20.40 uur op CAZ.

4. Marlène Dietrich, Le crépuscule d'un ange

In haar laatste jaren leidde actrice, zangeres en icoon Marlene Dietrich een extreem teruggetrokken bestaan in haar Parijse appartement. Toen zij eenmaal niet meer in staat was als perfecte versie van zichzelf op het podium of voor de camera's te verschijnen, koos ze voor volledige onzichtbaarheid. Ondertussen verloor ze haar belangstelling voor de wereld echter niet.

Om 21.45 uur op Canvas. 

5. Flickering lights

De 40-jarige Torkild is zijn leven zat. Samen met drie vrienden probeert hij al jaren een grote slag te slaan met stelen en smokkelen, maar zonder succes. Als zijn vriendin hem dan ook nog verlaat, besluit Torkild zijn leven om te gooien. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Om 23.20 uur op NPO2.