Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Meer dan 3.700 politieagenten te weinig: bonden willen snelle rekrutering

De politiediensten zijn onderbemand. In totaal zijn er 3.707 agenten te kort: 1.610 bij de federale en 2.097 bij de lokale politie. In driekwart van de politiezones zijn er minder agenten dan voorzien. Vooral de grote steden kampen met personeelstekort. Dat schrijven Het Belang van LimburgHet Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

45 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Daniela Rosendaal die salarissen die gij vernoemd zijn van toepassing in Nederland.Startloon Antwerpen niveau D 1366 na 1 jaar 1377 na 6 jaar 1466 netto loon effectief in dienst komen ook nog premies van overwerk en nacht bij.
  • Bart

    6 jaar geleden
    Ons land heeft 3,7 agenten per 1000 inwoners, het hoogste aantal in Europa, personeelstekort?, dat die ambtenaren eens beginnen met werken zoals het moet .
  • Bart

    6 jaar geleden
    Ons land heeft 3,7 agenten per 1000 inwoners, meer dan andere Europese landen, personeelstekort?, dat die ambtenaren eens beginnen werken zoals het moet.
  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Lieverds kijk naar Nederland. Nu ook, zet burgerpersoneel op kantoor en laat agenten de straat op gaan waar ze horen
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Meer agenten kost geld en dan verdwijnt er minder in hun zakken! Deze regering is niet bezig met de bevolking maar enkel met postjes en graaien!