Topeconoom Geert Bekaert (53) is al bijna 20 jaar professor aan de  Columbia Business School in New York.
Volledig scherm
Topeconoom Geert Bekaert (53) is al bijna 20 jaar professor aan de Columbia Business School in New York. © rv

Vlaamse prof in New York vrijgesproken van seksuele intimidatie, maar moet toch meer dan 1 miljoen betalen omdat hij wraak nam op haar

Een Vlaamse economieprofessor is donderdag in Manhattan veroordeeld tot het betalen van 1,25 miljoen dollar (meer dan 1 miljoen euro) nadat een onderzoekster hem had beschuldigd van seksuele intimidatie. Geert Bekaert (53) die doceert aan de gerenommeerde Columbia Business School in New York, werd door een achtkoppige jury vrijgesproken voor het vermeende grensoverschrijdend gedrag. De jury acht wel bewezen dat hij na de beschuldigingen wraak nam op haar.

20 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    6 jaar geleden
    Na die vrijspraak had hij door moeten lopen, maar hij nam wraak, en wraak is verboden in elk land waar je ook woont. Om als Belg in Amerika te wonen en werken, daar is niks verkeerd mee. Maar hij ging zich als een Belg gedragen in het buitenland, dat was zijn probleem.
  • Peter Peeters

    6 jaar geleden
    Vermits hij vrijgesproken is voor de klachten en hij nadeel heeft ondervonden kan hij misschien zelf een rechtzaak aanspannen en schadevergoeding eisen.
  • Charlotte De greef

    6 jaar geleden
    Vreselijk dat iemand die zich verbaal verdedigt tov iemand die hem probeert te ruïneren, zo'n astronomische straf krijgt!
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    In de USA wonen is nuttig: men verdient er miljoenen met bedrog en valse getuigenissen.
  • Vera Bloks

    6 jaar geleden
    Wat een zotte toestanden!