Getty
Volledig scherm
© Getty

Wil je afvallen? Flexibel vasten is de nieuwe trend

Intermittent fasting is een vorm van vasten die groeit in populariteit. Mensen die het doen, willen afvallen of hun gezondheid verbeteren. Maar werkt het ook en wat zijn de risico's?

12 reacties

  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Ik heb diabetes en eet s'morgens altijd mijn 2 boterhamen enkel met boter zonder toespijs, ik kan niet wachten tot 12u aangezien de medicatie die ik moet innemen.Eet met mate en veel beweging dat is volgens mij de beste remedie.
  • Godelieve Bafort

    6 jaar geleden
    als het buikje gromt ben je goed bezig en al de rest is prietpraat
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Het is pas sinds de industriele revolutie dat men overconsumptie kent met periodes van armoede. De mens is sindsdien s'morgens veel gaan eten en ook net voor het slapen gaan omdat toen 90% van het werkvolk arbeider was en lange werkdagen kende. @SvenLootens ik vind jouw reactie interessant. Als bediende eet ik s'morgens niet, op de middag eet ik koolhydraten (of vlees) met groenten en daarna enkel groenten. Tussen 20u en 12u eet ik niet.
  • Charlotte De greef

    6 jaar geleden
    Doe ik ook, enkel voor de gezondheidsvoordelen. Werkt prima!
  • Sven Lootens

    6 jaar geleden
    Smorgens en middag koolhydraten om met energie de dag door te komen en na 16h enkel groenten en vlees (eiwitten) en je valt af . Hoe meer porties hoe beter je metabolisme