© jvdp, rr

Slachtoffer zuuraanval Sint-Jansplein voor 40 procent verbrand

De 40-jarige Ragna S. verkeert nog steeds in kritieke toestand na de zuuraanval dinsdagmiddag op het Sint-Jansplein. Ze is over 40 procent van haar lichaam verbrand, meldt het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis waar de vrouw in een kunstmatige coma wordt gehouden. Intussen is de gearresteerde verdachte, de ex-partner van het slachtoffer, nog steeds niet verhoord kunnen worden. Volgens het parket zal dat later woensdagmiddag gebeuren.

doro

Ragna S. werd dinsdag het slachtoffer van een aanval met zwavelzuur. Aan een bushalte op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord werd ze door haar jaloerse ex-vriend Jean Pierre W. (57) overgoten met het zuur. De man – door kennissen omschreven als “een gevaarlijke gek die constant met een boksbeugel en een mes rondloopt” – werd na een klopjacht aangehouden.

De 40-jarige vrouw vecht woensdag nog steeds voor haar leven en wordt in een kunstmatige coma gehouden. “Deze situatie kan enige tijd duren. Zij is over 40% van haar lichaam verbrand”, meldt het ZNA.

“Opnames met deze verwondingen duren verschillende maanden en gaan gepaard met meerdere chirurgische ingrepen. Brandwondenpatiënten zijn erg vatbaar voor infecties en verblijven daarom in gesloten steriele ruimten.”

De ex-partner van het slachtoffer werd dinsdag even na de feiten door het SRT-team van de Antwerpse lokale politie opgepakt. Hij bleek op dat moment onder invloed te zijn van verdovende middelen en kon daarom nog niet worden verhoord. Het verhoor zal pas in de loop van woensdagmiddag gebeuren, stelt het parket.

GVA+ Dader zuuraanval was geen onbekende voor gerecht: “Hij is een gevaarlijke zot”

GVA+ “Plots stond ze daar, recht voor onze neus, verbrand van kop tot teen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER