© JVdP, rr

Slachtoffer zuuraanval ging zaterdag klacht indienen tegen haar ex-vriend

Ragna S., het slachtoffer van de zuuraanval gisteren (dinsdag) op het Sint-Jansplein in Antwerpen, was van plan om deze zaterdag nog naar de politie te stappen voor klacht in te dienen tegen haar belager Jean Pierre W. Die kon nog niet worden verhoord over de aanval.

BRIP

“Er stond een afspraak ingepland voor zaterdag in het kantoor van de Handelsstraat”, bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom.

Ragna werd dinsdag het slachtoffer van een aanval met zwavelzuur. Aan een bushalte op het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord werd ze door haar jaloerse ex-vriend Jean Pierre W. (57) overgoten met het zuur.

De vijftiger is geen onbekende voor politie en justitie. Hij staat bekend voor verscheidene feiten, onder meer van partnergeweld. Ragna had contact gezocht met de Antwerpse politie via de Blauwe Lijn - een gratis infonummer - en een afspraak gemaakt om op zaterdag 4 augustus in het politiekantoor in de Handelsstraat klacht in te dienen tegen haar ex-vriend.

De 40-jarige vrouw wordt in een kunstmatige coma gehouden. “Deze situatie kan enige tijd duren. Zij is over 40 procent van haar lichaam verbrand”, meldt het ZNA.

De ex-partner van het slachtoffer werd dinsdag even na de feiten door het SRT-team van de Antwerpse lokale politie opgepakt. Hij bleek op dat moment onder invloed te zijn van verdovende middelen.

De man kon ook woensdag nog niet worden verhoord. “Het verhoor stond vanmiddag gepland, maar werd onderbroken omdat de betrokkene volgens zijn advocaat niet verhoorbaar zou zijn”, zegt Lentle Jespers van het Antwerps parket.

Donderdagochtend wordt er een tweede poging ingepland. Nadien wordt W. voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

GVA+ Dader zuuraanval was geen onbekende voor gerecht: “Hij is een gevaarlijke zot”

GVA+ “Plots stond ze daar, recht voor onze neus, verbrand van kop tot teen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER