© Vila

Met dit simpele trucje zien je benen er op hun langst uit

Langere benen faken? Met een klein staaltje rekenwerk heb je zo enkele optische centimeters bij. Met dit simpele trucje zien je benen er op hun langst uit!

cityfashion

De ideale jurk-of roklengte

Lange benen à la Gigi Hadid? Probeer eens het trucje waarmee je de perfecte zoomlengte voor jouw benen kunt berekenen. Lily Serna, Australische wiskundige en TV-presentatrice, past namelijk de wetenschap van ‘Gulden Snede’ toe. Zo ga je er zelf mee aan de slag:

Meet de lengte van je schouders tot je tenen in centimeters en deel dat getal door 1,618 (het exacte getal van de Gulden Snede). Het getal dat je dat uitkomt? Dat is jouw perfecte zoomlengte - te meten vanaf je schouders. Met deze rok- of jurklengte tonen je benen het langst.

Nog langere benen? Nude schoenen!

Het effect van dit simpele rekentrucje versterken? Draag een paar nudekleurige schoenen onder je outfit. Wanneer je schoenen dezelfde kleur hebben als je benen, krijg je optisch één lang geheel. Tip: kies voor pumps of sandalen zonder enkelbandje, dat verkort je benen.

Stevige billen? Dit is de grootste fout bij het shoppen van een bikini

© Marie Jo

Vaak pakken vrouwen de zoektocht naar een juiste zwemoutfit helemaal verkeerd aan. Een tip die voor iedereen geldt: neem altijd een vriendin mee als je een badpak of bikini gaat shoppen. Trek ook eens stijlen aan die je normaal niet zou proberen en vraag je vriendin naar haar favoriete keuze. Hier alvast enkele tips voor als je stevige billen hebt.

1. Pas verschillende maatjes

Net als bij gewone kledij verschilt ook de maat van badkleding tussen merken én landen. Kijk dus niet naar de maat, maar kijk in de spiegel. Neem altijd twee maten mee naar de paskamer zodat je kan beslissen welke het beste zit. Als je een bikini koopt, kan je in heel wat winkels tegenwoordig het broekje en de top los van elkaar kopen. Handig!

2. Kies een broekje met koordjes

Als je voor een bikini gaat, kies dan een broekje uit met touwtjes. Zo kan je hem onderaan precies op je maat afstellen. A-ha!

3. Laat net zoveel mogelijk zien

Vrouwen met volle billen willen deze nogal snel bedekken maar dat is nu nét wat je niet moet doen. Hoe minder stof onderaan, hoe beter. Wie zich hier niet helemaal comfortabel bij voelt, kan ook gaan voor een broekje met contrasterende rand. Hierdoor lijken je billen automatisch dunner zonder al te veel te onthullen.

Deze 5 stylingkeuzes maken je dikker (en zo vermijd je ze)

© Pexels

Knallende kleuren, grote prints en kleine handtassen: zonder dat je het beseft zijn ze stiekeme dikmakers. Zo vermijd je ze!

Opvallende kleuren

Schreeuwerige, opvallende kleuren voegen snel een paar kilootjes toe die er eigenlijk niet zijn. Iets donkerdere kleuren zoals zwart, blauw, grijs of kaki zijn een veel betere optie.Ton sur ton (slechts één kleur dragen in verschillende schakeringen) doet je dan weer groter en bijgevolg ook slanker lijken.

Te grote prints

Fan van een klassieke streepjesprint? Hou altijd in het achterhoofd: horizontale streepjes verbreden, verticale strepen slanken af. Te grote prints maken je figuur te blokkig. Een kleinere, rustige print brengt proportie in je figuur.

Strakke, aansluitende stoffen

Een 'laagjeslook' doet meer kwaad dan goed als je wat slanker wil lijken. Daarom is het van essentieel belang dat je bij ook bij de stof stilstaat: als je gaat combineren met andere kledingstukken kan net dat het verschil maken. Wol katoen en denim zetten zich naar je lichaam en maken je dus, je raadt het al, slanker. Zijde en satijn laat je beter links liggen: hoewel ze je lichaamsvormen mooi draperen, voegt hun glanzend effect altijd wat extra volume toe. Stretch stoffen zoals tricot benadrukken door hun nauw 'aansluitende' eigenschap dan weer te veel van je lichaam wat je net probeert te verdoezelen.

Ruime pasvormen

Je bent niet de enige die denkt dat oversized items je slanker doen lijken. Fout! Items met de juiste snit doen meer wonderen voor je figuur dan die vormeloze trui. Kies dus gerust voor een getailleerd hemd of aansluitend topje! Kies je voor een topje zonder mouwen, let er dan op dat de bandjes wat breder zijn, zo lijken je schouders meteen wat fijner. Toon ook altijd je hals: een top, jurkje of jumpsuit met V-hals geeft het beste resultaat. Een overslagjurkje of jumpsuit met lichte overslag zijn perfect om je buikje te camoufleren en je taille in de verf te zetten.

Toch fan van oversized fashion? Combineer je stuk dan met een strakke broek of top om contrast te creëren.

Je handtas is te klein

En dan hebben we het niet alleen over het feit dat je nooit genoeg plaatst hebt in je handtas. De foute handtas doet je dikker lijken dan je eigenlijk bent. Een te kleine, vierkante crossbody tas met heel dunne riempjes laat je bovenlichaam een stuk breder lijken. Ook ronde tassen in een lichte kleur doen je figuur niet veel goeds. Een (recht)hoekige tas met iets dikkere riemen of XL-formaat doet dan weer wél wat je wil. Je lichaamsvormen perfect in balans? Check!

Zo draag je vakantiejurkjes na je vakantie

© Vero Moda

Deze temperaturen vragen om frisse zomerjurkjes. Maar ook na de zomer kun je ze nog prima dragen. Hoe? Zo!

Het juiste jurkje

Als er twee jurkjes zijn die pure zomer uitstralen, dan zijn het maxi-jurken en hemdjurken wel. Kies voor items die je achteraf nog op verschillende manieren kan stijlen. Wist je dat broeken onder een hemdjurk dé trend worden deze Indian summer?

Draag een riem

Je jurkje snel stads-en workproof maken? Met een simpel riempje kom je al een heel eind. Draag er eentje op je taille, zo geef je je zomerjurkje wat meer allure én zet je je figuur in de kijker. Win-win!

Platte schoenen? Ja!

Vakantiejurkjes hoef je niet altijd met teenslippers of hoge hakken te dragen. Een plat sandaaltje, sportieve sneaker of klassieke ballerina is een perfect match voor je zwierige jurk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer