© Photo News

Ajax zonder talentrijke Kasper Dolberg tegen Standard

Kasper Dolberg moet dinsdag het eerste duel van Ajax met Standard in de derde kwalificatieronde van de Champions League overslaan. De Deense spits heeft nog altijd last van een buikblessure. Dolberg ontbrak daardoor ook al tijdens de twee gewonnen wedstrijden tegen Sturm Graz in de tweede voorronde (2-0 en 3-1).

Trainer Erik ten Hag neemt 22 spelers mee naar Luik, onder wie de talenten Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Kaj Sierhuis. Daley Blind zit ook bij de groep. De verdediger, die deze zomer van Manchester United weer terugkeerde naar Ajax, heeft geen blessure overgehouden aan zijn botsing met doelman Kostas Lamprou tijdens de verloren oefenwedstrijd vorige week tegen VfL Wolfsburg. Blind greep weliswaar even naar zijn heup en werd ook direct gewisseld, maar dat was volgens afspraak.

Ajax treft Standard dinsdagavond op Sclessin. Volgende week is de return in Amsterdam. De winnaar van het tweeluik gaat naar de play-offs, waarin een ticket voor de groepsfase van de Champions League valt te verdienen. De verliezer wordt opgevist in de Europa League.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik