© koen fasseur - van Beygaerden

Onschendbaarheid van oud-burgemeester De Kort (CD&V) opgeheven

Dirk De Kort (CD&V), de oud-burgemeester van Brasschaat en huidig eerste schepen, ziet woensdag zijn onschendbaarheid door het Vlaams parlement opgeheven worden. De Kort werd dit voorjaar betrapt op dronken rijden en veroorzaakte een ongeval. Dat meldt ATV op zijn website.

bap

Oud-burgemeester Dirk De Kort (CD&V) werd begin april na de Scheldeprijs tegengehouden toen hij in dronken toestand een stilstaande wagen had aangereden. De eerste schepen van Brasschaat bood toen al schriftelijk zijn excuses aan. “Ik heb me schuldig gemaakt en daar wil ik me voor verontschuldigen”, reageerde hij. “Ik ben in de fout gegaan en dat was voor mij een wake-up call. Sinds die fout zorg ik ervoor dat ik geen alcohol meer drink als ik met de wagen ben. Verandering begint bij jezelf en ik heb van mijn fout geleerd.” Ook schepenen Tom Versompel (N-VA), Luc Sevenhans (N-VA) en Bart Brughmans (CD&V) liepen tegen de lamp.

Door de beslissing van de Commissie voor de Vervolgingen dinsdagochtend, kan het Vlaams Parlement de onschendbaarheid van De Kort woensdag opheffen. ATV weet dat hij zich daar niet zal tegen verzetten. De bestuurder van de aangereden wagen is ondertussen vergoed en de oud-burgemeester meldt dat hij sinds het ongeval geen alcohol meer heeft aangeraakt. De Kort wil nu het verdict van de politierechter ondergaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER