BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Remco Evenepoel razend ambitieus: "Hopelijk komt er een dag waarop ik een grote ronde kan winnen"

WielrennenDat Remco Evenepoel flink wat indruk maakt bij de junioren is al langer geweten. Of hij dat binnenkort ook bij de profs kan doen, is nog een onbeantwoorde vraag. De 18-jarige renner die op 1 januari prof wordt bij Quick.Step is alvast razend ambitieus en mikt vooral op de grote rondes. "Dat is het enige wat mij aanspreekt", vertelde Evenepoel aan Sporza.

22 reacties

  • Freddy van Puymbrouck

    6 jaar geleden
    Evenepoel is ongetwijfeld een groot talent maar die zijn er nog geweest bij de juniores, want hij is nog altijd maar junior en zijn palmares is ook daar verwezenlijkt.Nu al in de media over grote rondes gaan praten bij de profs ik noem het liever zweven vind ik zeer voorbarig.Laat Evenepoel eerst eens proberen om een goede prof te worden en als dat gelukt is kunnen we verder kijken!/
  • bart vandervelde

    6 jaar geleden
    Ongetwijfeld een toptalent maar als mens kan hij misschien eens te rade gaan bij Tina Derwael, de turnster.Die stelt zich ook doelen maar houdt die buiten de media.Zij levert ook schitterende prestaties af maar is in interviews de bescheidenheid zelf.Zelfde leeftijd nochthans.Bij Quick Step zullen ze vooral werk hebben om hem met zijn voeten op de grond te houden.Hopelijk wordt hij geen tweede Frank Vandenbroecke.
  • Guy Taar

    6 jaar geleden
    Een jonge kerel met visie...velen verwarren echter ambitie met pretentie...geef die jongen de nodige tijd en als hij eens door het ijs zakt, is dat mss een goede leerschool en op naar een volgende stap. Wie weet idd weer een goede ronderenner op termijn.
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    We zullen over 6 jaar nog eens spreken als die gast volwassen is, nu niet beginnen zweven en vooral niet te veel in de media komen.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    bij de profs begint alles weer van nul... bovendien heeft hij bij de beloften nog niks bewezen, en daar zijn ook zeer mooie buitenlandse wedstrijden van hoog niveau. Patrick Wallaert : pretentieus is niet het juiste woord omdat het vooral verwaandheid, hoogmoedigheid betekent. Dat is wat anders dan een zelfzekerheid met grote ambitiedrang. Hoogmoedige sporters zijn er al genoeg.