Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Leonardo DiCaprio in Inception.Beeld AP

Wat dacht u van 'Good morning, Vietnam', exact vier jaar na de dood van hoofdrolspeler Robin Williams? Of toch maar de verbluffende kaskraker 'Inception'? Dit mag u niet missen op tv vanavond.

Inception

Visueel en inhoudelijk verbluffende kaskraker van Christopher Nolan, die ervoor koos eerst nog ervaring op te doen met grootschalige producties als 'The Dark Knight' vooraleer zich aan de verfilming van dit ingenieus scenario te wagen. Goed voor vier Oscars, waaronder die voor de beste visuele effecten.

Beeld uit Inception.Beeld rv

Om 20.05 uur op VIER

The Drop

Door het internationale succes van 'Rundskop' kreeg regisseur Michaël R. Roskam een vrijgeleide voor zijn eerste Amerikaanse film. Dat werd dit grimmig misdaaddrama met een voortreffelijke Tom Hardy in de hoofdrol. De film was ook de allerlaatste van de in 2013 overleden James Gandolfini die net als Matthias Schoenaerts indruk maakt in een bijrol.

Om 20.40 uur op CAZ

Good morning, Vietnam

Robin Williams stierf vandaag exact vier jaar gelden en kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol in deze Vietnamkomedie, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Saigon, 1965. Een nieuwe dj wordt naar Vietnam gestuurd om te zorgen voor de broodnodige humor onder de soldaten die daar vechten. Zijn eigen manier van presenteren zorgt voor enorme populariteit bij de troepen, maar maakt hem minder geliefd bij het management.

Om 21 uur op VTM

Sylvia Plath: Life Inside the Bell Jar

De Amerikaanse dichteres Sylvia Plath schreef in haar korte leven één roman: de semi-autobiografische novelle 'The Bell Jar', waarin ze aan de hand van het personage Esther Greenwood haar eigen afglijden in een depressie beschrijft. 'The Bell Jar' leest als een kroniek van een aangekondigde zelfmoord: een maand na de publicatie van de roman stapte Plath op 30-jarige leeftijd uit het leven.

Om 22 uur op BBC Two

Het boek 'The Bell Jar' waarop de film gebaseerd is.Beeld rv

Before Sunrise

Regisseur Richard Linklater greep twee jaar geleden net naast de Oscar voor beste film voor zijn uniek filmproject 'Boyhood', waar hij 12 jaar lang aan had gewerkt. Het is echter niet het enige verhaal met Ethan Hawke dat meerdere jaren besloeg. In 1995 maakte hij deze romantische 'Before Sunrise', waarin Hawke en Julie Delpy de hoofdrollen vertolken. In 2004 kwam er een vervolg op de film, 'Before Sunset'. En in 2013 was het de beurt aan de afsluiter, 'Before Midnight'.

Om 22.10 uur op Canvas