EPA
Volledig scherm
© EPA

Italië houdt Londen verantwoordelijk voor opvang migranten op Aquarius

BuitenlandDe Italiaanse regering vindt dat Groot-Brittannië de plicht heeft om de migranten op te vangen die door het reddingsschip Aquarius zijn gered. De Italiaanse minister van Transport, Danilo Toninelli, eiste vandaag op Twitter dat het Verenigd Koninkrijk zijn "verantwoordelijkheid voor de bescherming van de schipbreukelingen" opneemt. Het schip vaart immers onder de vlag van Gibraltar, het Britse overzeese gebied aan de Spaanse zuidkust.

36 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Leg dat schip van die met mensensmokkelaars collaborerende NGO's aan de ketting en stop het subsidies aan dergelijke ferry dienst NGO's, niet smossen met ONS belastingsgeld om illegalen te importeren.
  • Victor Munster

    6 jaar geleden
    juist en legaal. de asiel aanvraag werd ingediend op britse bodem (het schip).
  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Leg dit schip gewoon aan de ketting. Als ze een veilige haven zoeken dat ze naar de kust van Noord Afrika gaan, daar zijn er genoeg. En het internationaal recht moet enkel gelden voor een schip in nood, niet voor mensen die het zelf zoeken en met een rubberboot de oceaan opvaren,
  • Etienne Vanhoegaerden

    6 jaar geleden
    Mogen die zomaar in Libische wateren varen, kunnen ze ginder in de haven ook afzetten
  • Lode Lemmens

    6 jaar geleden
    Niet naar Engeland maar terugsturen vanwaar ze gekomen zijn. Zodat ze eindelijk beseffen dat in bootjes stappen geen zin meer heeft.