REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Amerikaanse tuinman vordert 43 miljoen euro schade bij Roundup, is dat in België ook mogelijk?

Afgelopen weekend kwam het gebruik van onkruidverdelger Roundup opnieuw in opspraak doordat chemiereus Monsanto veroordeeld werd tot een monsterboete door het Amerikaanse gerecht. Toch mag de onkruidverdelger gewoon gebruikt worden in Amerika. Maar hoe zit het eigenlijk in België?

6 reacties

  • mich lee

    6 jaar geleden
    emiel wouters, dat heeft niets met de WIL van de advocaten te maken. In de VS wordt er geprocedeerd en betaal je de advocaat naar het resultaat. In België is dat verboden. Je mag niet afspreken dat je je advocaat 1000 EUR betaalt en 10.000 EUR indien je het proces wint. Het honorarium mag niet afhangen van de uitkomst van de zaak.
  • jean petermans

    6 jaar geleden
    Door dit alles, is "naar de rechtbank stappen" nog betaalbaar in België voor de gewone mens.
  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    om te lachen zeker, in belgie ook, geloof er niet in, hier bekom je enkel een aalmoes.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Neen dat is hier niet mogelijk. Geen enkele advocaat wil hier 20 jaar op zijn geld wachten tot het process afgelopen is. Daarom is dit hier niet mogelijk. Eerst betalen en dan procederen is hier het moto.
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Ergens een foute redenering, als particulier mag je "Roundop" niet meer gebruiken, maar een boer aan de andere zijde van de straat wel. Waarom denk je dat we geen bijen, vlinders, padden enz. meer hebben? Wordt gewoon door de wind meegenomen, tot in jouw huis...slaap vredig???