AFP
Volledig scherm
© AFP

Turkije en VS in gesprek over gevangengenomen predikant, toeristen profiteren intussen van lira-crisis

BuitenlandDe Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton heeft een gesprek gehad met de Turkse ambassadeur in de VS over de Amerikaanse predikant Andrew Brunson, die sinds de staatsgreep van 2016 vastzit in Turkije. De gevangenneming is een van de redenen van de oplopende spanningen tussen de beide landen en de dramatische vrije val van de lira. Volgens president Erdogan is de val van de nationale munt onderdeel van een economische oorlog tegen Turkije. 

664 reacties

  • michel De Blay

    6 jaar geleden
    Blijf gewoon weg uit dat land en boek je vakantie in Griekenland, zelfde zon, zelfde klimaat en zo hou je het geld in Europa.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Erdogan is bezig zijn land naar de afgrond te leiden, voor eigen eer en glorie.
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Ik denk niet dat Trump en aanhang hier van waker ligt.
  • Peter Lievens

    6 jaar geleden
    De geschiedenis van de mensheid leert dat er nog gevallen zijn van collectieve verdwazing wanneer het gaat over het geloof in, en volgen van een grote leider. Dezelfde geschiedenis leert dat wanneer de met schulden gedopeerde economische groei en de welvaartscreatie niet meer kan volgehouden worden de grote leider een externe vijand nodig heeft om het morrende volk koest te houden. Toch maar oppassen want daar kunnen vodden van komen.
  • Charlotte De greef

    6 jaar geleden
    Liever dollars dan Allah, hoor! Met dollars kan je tenminste iets... Erdogan zal op zijn buik door het stof moeten kruipen, dat is waar hij hoort. Hij moet zijn misplaatste trots maar opbergen en zijn meerdere erkennen.