AFP
Volledig scherm
© AFP

Unicef: "Uit VS of Mexico teruggestuurde kinderen vaak uitgesloten in thuisland"

Kinderen die door de Verenigde Staten of Mexico terug naar hun land van herkomst worden gestuurd, worden daar volgens een nieuw Unicef-rapport dikwijls uitgesloten en met geweld geconfronteerd. Stigma's, psychologische stress en economische problemen maken het de kinderen moeilijk om daar weer vaste voet te krijgen, blijkt uit een bericht van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.

9 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Daniel Patteet : Ik ben het met u eens. De bevolkingsdichtheid en de overbevolking is een basis oorzaak en garantie voor heel veel conflicten bv belangrijke migraties.Hier in mijn Frans dorpje van 140 inwoners is het grote nieuws hoeveel kippen een vos bij iemand heeft weggehaald en dat soort dingen. Een overlijden binnen het half uur. Hier weet ik wat 'samen leven' kan zijn. Die gruwelijke conflicten zijn ver weg. En toch ook niet.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ze hebben meer dan 100 jaar de kans niet meer gehad om van hun land iets te maken door de uitbuiting van VS multinationals, dominique castelein. En als er al eens een regime komt dat daar toch iets wil aan doen wordt vanuit de VS een staatsgreep of soms zelfs een militaire inval georganiseerd.
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    ze hebben 100 jaar tijd gehad om van hun land iets leefbaar te maken,met hulp en steun,laat ze het nu maar zelf oplossen,grenzen dicht en de President heeft overschot van gelijk
  • Daniel Patteet

    6 jaar geleden
    Zal ik.eens letterlijk zeggen wat er écht aan de hand is in deze wereld..De Aarde is niet gemaakt voor 7,1 miljard mensen..Onze huidige samenleving (als je dat al "samen leven kan noemen!)is gebaseerd op geld en macht en wee jou als je aan de verkeerde kant staat..De mensheid zou voor goed te zijn enkele decennia's moeten ophouden met kinderen te maken..
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Als ze dat weten is het wel raar, lees hypocriet, dat al die NGO's toch hun best blijven doen om de mensensmokkelaars te helpen.