► Studenten hebben het alsmaar moeilijker om correct en nauwkeurig te formuleren.
Volledig scherm
PREMIUM
► Studenten hebben het alsmaar moeilijker om correct en nauwkeurig te formuleren.

Academici luiden alarmbel over desastreuze vaardigheden in hoger onderwijs

De MorgenMasterstudenten die niet weten wat een volzin is of hoe een tekst op te bouwen: academici klagen steen en been over de taalvaardigheid van de studenten hoger onderwijs. Moet onze jeugd weer leren schrijven?

51 reacties

  • Dalila Bouchalaa

    6 jaar geleden
    Ze moeten het middelbaar onderwijs nog meer kapot hervormen met al hun gekke liflafjes, zoals "activerende werkvormen", "didactische structuren", afschaffen van examens, talentenwerking allerhande, enz... Al die lat-verlagende nieuwlichterijen, uitgevonden door wereldvreemde pedagogen in Brussel, moeten er weer uit. Vroeger waren we wereldtop. Nu glijden we met elke hervorming verder weg in de PISA-ranking.
  • Jean Lazoore

    6 jaar geleden
    Niets was er nog goed aan het onderwijs, het moest veranderen, ieder jaar weer. Dit is het resultaat van al die veranderingen, ze hadden het beter gelaten zoals het was. Ik heb het o.a. het begin geweten van de moderne wiskunde, volgens mij als leerling toen al een echte schande. Nu kunnen ze zelfs niet meer rekenen of ze hebben hun GSM nodig om 8 x 9 uit te rekenen.
  • Karel-Lodewijk Mechant

    6 jaar geleden
    Zal er zeker niet op verbeteren. Sinds invoeging van het M-decreet moeten ze in het beroepsonderwijs helemaal niets meer kunnen. Als ze maar graag naar school komen en zich vermaken! EEN VERLOREN GENERATIE!
  • lilianne van neylen

    6 jaar geleden
    Schandalig! En Crevits heeft het zeker niet opgelost!
  • Anne Nonsia

    6 jaar geleden
    Er is wel meer dat ze opnieuw moeten leren. Met dank aan het pamperbeleid, iedereen die een diploma MOET krijgen, onaangepast (inclusief) onderwijs,... De klemtoon ligt te veel op begrijpen ipv kennen en kunnen. Maar met begrijpers ben je niks.