BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bisschop van Luik opgesloten in badkamer tijdens overval: dieven stelen 20.000 euro, kelken en kunstwerken

Jean-Pierre Delville, de bisschop van Luik, is in de nacht van dinsdag op woensdag door twee onbekenden overvallen in zijn appartement in Luik. De 67-jarige geestelijke en zijn peetneef, die op dat moment ook aanwezig was in het bisdom, werden aangevallen en opgesloten in de badkamer van de woning. De gemaskerde overvallers gingen professioneel te werk en gingen ervandoor met 20.000 euro aan cash, drie kelken en vier kunstwerken, meldt La Dernière Heure. 

31 reacties

  • CHRISTIANA DE GEEST

    6 jaar geleden
    Eender hoe men erover wilt denken. Het blijft diefstal. Probleem is of ze die daders ooit kunnen oppakken? En wat gebeurt er dan mee? Die zijn kort nadien weer vrij, en kunnen opnieuw beginnen.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Vanaf 10000euro verplicht aangeven in ieder land dat men binnen komt of buiten gaat. Ga je met de auto naar bvb Polen moet je het aangeven in België, eventueel Nederland en Polen.
  • Guy De Ridder

    6 jaar geleden
    @VIVIANE bastenie Ik hoop inderdaad dat het over diefstal gaat in de pure zin van het woord, maar een bisschop zou moeten weten dat cash transacties in België verboden zijn voor meer dan 3000 Euro. Had de goede vader (ironisch) zijn schaapje niet beter de juiste weg gewezen? Ik geef ook iedereen die met zoveel cash de luchthaven zou willen passeren : kijk eerst eens wat toegelaten is als je HOGE boetes wil vermijden en alhoewel ik veel kritiek heb op onze banken toch beter dan de kerken hoor !
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Duits, Frans en een brabbeltaaltje dat niemand begrijpt behalve de ingewijden. Ik gok op des gens de voyage.
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Die dieven hebben het geld en onze Bisschop heeft God waarom dan janken. 20000 euro in huis! die worden schijnbaar goed betaald. Zou het kunnen dat daar all in VIP stoelen staan.