Farah Alhajeh.
Volledig scherm
Farah Alhajeh. © Facebook

Moslima weigert hand van man te schudden. Nu krijgt ze 3.800 euro schadevergoeding

Een Zweedse moslima krijgt van de rechter een schadevergoeding van 3.800 euro. Haar sollicitatie was afgebroken nadat ze op religieuze gronden had geweigerd de hand te schudden van een mannelijke medewerker.

426 reacties

  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Zweden. Is bij ons onmogelijk? Nee toch?
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Een beetje kort door de bocht maar dan kan men beter ineens de sharia invoeren en dan is het meteen gedaan met die discussies en rechtzaken. Je komt voor een job in een land waar men kerk en staat gescheiden houdt, maar het weigeren van een hand is dan op godsdienstelijke beleving/grond wel toegestaan? Dubbele standaard.
  • Jos Goris

    6 jaar geleden
    Je moet eens naar het programma met vier in bed kijken,het speelde zich af in Marokko.bij aankomst van de buitenlandse gasten werden er spontaan handen geschud ook bij begroetingen door de eigen bevolking. Stel ik mij de vraag of diegene die hier zo te keer gaan wel van goeie wil zijn en hier eindelijk eens ogen opengaan
  • Johan Emmers

    6 jaar geleden
    Ongelooflijk. Geen woorden voor. Zijn wij Europeanen achterlijk geworden of zo ?
  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    Japanners buigen ook omwille van hygiënische redenen. Maar dit gaat over niets meer hé. Als je dit vonnis had gehoord in 1950, dan hadden de mensen zich afgevraagd : 'Waarover gaat dit dan eigenlijk?!'. Straks vinden ze het vak 'politieke correctheid' uit in scholen... het wordt ZO belachelijk, dat je er straks 5 Petaflops aan wetboeken bij mag schrijven, en dat men er uiteindelijk niet meer aan uit zal kunnen, omdat je er moreel niets meer mee verantwoordt.