© Fair Trade België

Laat je deze week helemaal gaan met guilt-free pleasures

Je derde latte met een extra klontje suiker, je zoveelste praline of een grote banana split met chocoladesaus … Laat je deze week helemaal gaan. Fair Trade België roept iedereen op om tijdens de Week van de Fair Trade, van 5 tot 15 oktober, zijn of haar guilty pleasures in te ruilen voor guilt-free pleasures mét fairtrade producten. Onder andere Jonas Van Geel heeft zijn guilt-free pleasure al verklapt.

inke

Fairtrade producten zijn guilt-free, omdat boeren er een eerlijke vergoeding én een premie voor krijgen. Zo kunnen ze in betere, meer ecologische omstandigheden werken. “Fairtrade beweert niet dat het dé oplossing is, maar wij willen wel een deel van de oplossing zijn”, vertelt Lize Van Dyck van Fair Trade België.

“Je mag het dan niet per se beseffen, maar jouw dagelijkse keuzes zijn ontzettend belangrijk en hebben invloed op wereldniveau. Het maakt wél een verschil als je in de winkel kiest voor Fairtrade koffie in plaats van conventionele koffie of als een supermarkt de beste producten wil verkopen en niet enkel de meest winstgevende.”

Met de social media-campagne die woensdag van start is gegaan wil Fair Trade België dat idee ook laten rondgaan én laten zien dat de wereld verbeteren ook leuk kan zijn.

© Fair Trade België

Wil je zelf de Week van de Fair Trade doen leven? Zo kan het:

1. Ga naar www.guiltfreepleasures.be en bevestig jouw engagement op het Facebook-event. Nodig zoveel mogelijk mensen uit.

2. Kondig je bekentenis aan via jouw Facebook/Twitter/Instagram-profiel met iets in de aard van ‘ik beken…’. Vergeet niet steeds de #guiltfreepleasures te gebruiken en tag @FairtradeBelgium (Facebook) of @FairtradeBelgie (Twitter, Instagram). Nodig je vrienden uit om hetzelfde te doen.

3. Selfie: my guilt-free pleasure & me. Neem je favoriete Fairtrade tussendoortje erbij, neem er een hap van (of twee), geniet en ‘strike a pose’. Deel jouw foto met #guiltfreepleasures en tag @FairtradeBelgium (Facebook) of @FairtradeBelgie (Twitter, Instagram) of www.guiltfreepleasures.be.

4. Wil je all the way gaan? Voor de durvers onder ons: gebruik de live video op Facebook. Zet je camera aan, beken en laat iedereen meegenieten van jouw guilt-free pleasures.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER