Beerschot Wilrijk speelt voor de derde keer op een rij gelijk: invallers redden de meubelen

Derde wedstrijd, derde puntje voor Beerschot Wilrijk. Na de draws tegen Tubeke (3-3) en Westerlo (1-1) is het team van Stijn Vreven ook tegen OH Leuven niet verder gekomen dan een gelijkspelletje. Beerschot Wilrijk kwam voor de rust op achterstand maar knokte knap terug in de tweede helft. Invaller Jorn Vancamp kroonde zich tot supersub van dienst met een geweldige gelijkmaker. Met 3 op 9 hebben de Mannekes van’t Kiel hun start wel gemist. OH Leuven pakt 5 op 9 en moet de leidersplaats aan Lommel laten.

Hugo Fret, Thomas Standaert

Herbeleef hier de wedstrijd!

Aanwinst Gertjan De Mets was zoals aangekondigd speelgerechtigd maar begon op de bank bij de bezoekers. Vreven startte met dezelfde elf van vorig week tegen Westerlo. Mét Loris Brogno dus, die pas in de loop van de komende week de strafmaat kent voor het tikje dat hij uitdeelde tegen Westerlo. Ook bij OH Leuven geen wijzigingen in vergelijking met de ploeg die op een diefje ging winnen bij Union (1-2).

De twee teams maakten er een aangename openingsfase van. Het spel ging goed op en neer en het was niet lang wachten op de eerste kansen. Tissoudali miste in de tweede minuut al een geweldige mogelijkheid maar mocht van geluk spreken dat hij werd afgevlagd. OHL reageerde met een vluchtschot over de lat van Maertens. De thuisploeg probeerde het vooral vanop rechts via de bedrijvige Aguemon. Een tactiek die loonde want de Fransman schilderde net voor het kwartier een voorzet tot bij de tweede paal waar George Hirst het hoogste klom en de bal voorbij Vanhamel naast de paal binnen kopte.

De vroege tegengoal hakte er duidelijk in bij de bezoekers van ‘t Kiel. De vertwijfeling sloeg toe en de meegereisde fans kregen een festival van gemiste controles, verloren lange ballen en rommelig aanvalsspel te zien. Vanzeir toonde zich de meest actieve Beerschotspeler maar de jonge Genkhuurling trapte zijn beste kans op Thamsatchanan. Iets na het halfuur ontsnapte Beerschot aan de 2-0. De vrijstaande Hirst mocht aanleggen voor zijn tweede van de namiddag maar plaatste de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Ook Beerschot Wilrijk versierde net voor de rust nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Op een voorzet van Vanzeir deed Brogno alles goed behalve het trappen. Zijn gekraakt schot werd opgeraapt door Thamsatchanan.

In de tweede helft kregen we een veel strijdkrachtiger Beerschot Wilrijk te zien. Het voetbal was nog steeds niet top maar op inzet en mentaliteit vocht het team van Vreven zich wel helemaal terug in de match. OH Leuven liet zich overpoweren en betaalde daar de prijs voor. De ongelukkige Tissoudali miste in de 56e minuut een mooie kans op de gelijkmaker. Vreven greep in en haalde Tissoudali en Hoffer naar de kant voor Okotie - zijn eerste speelminuten dit seizoen- en Vancamp. Gouden wissels zo bleek al snel. Okotie bracht de bal voor vanop rechts, Vancamp zette er vol zijn rechter tegen en knalde de 1-1 loeihard voorbij de Thaise OHL-doelman.

Beerschot Wilrijk rook Leuvens bloed en ging met veel overgave op zoek naar een tweede doelpunt. Van Hyfte stuurde Vancamp weg die het nu met buitenkantje links probeerde maar minder succes kende dan bij zijn eerdere poging. De bal miste het kader, al scheelde het niet veel. Aan de overkant moest Vanhamel Beerschot wel nog rechthouden op een vrije trap van Aguemon. De plaatsbal van de OHL-uitblinker werd weggetikt van net onder de lat. In een spannende slotfase drong Beerschot Wilrijk nog het meeste aan maar mocht het ook nog van geluk spreken dat de vermoeide Aguemon de kans op een late winning goal liet liggen.