Laura Dekker met Guppy in 2012.
Volledig scherm
Laura Dekker met Guppy in 2012. © AFP

Zeilmeisje Laura Dekker diepbedroefd: zeilboot Guppy verloren na stranding op rif

Guppy, de zeilboot waarmee de Nederlandse Laura Dekker in 2012 de jongste persoon werd die ooit de wereld rondvoer, is niet meer. Dat deelt de zeilster zelf mee op Facebook. Dekker had Guppy uitgeleend aan een Amerikaanse liefdadigheidsorganisatie, maar tijdens een overtocht liep het volledig fout en strandde de boot op een rif in de Stille Oceaan.

21 reacties

  • Reinier De Ruiter

    6 jaar geleden
    Nou,ik hoop dat de voorwaarden voor die 'uitlening' een vorm van verplichtte verzekering bevatte. Anders vrees ik dat iedere cent weg is die de boot waard was. Sterker nog, ze is misschien zelfs aansprakelijk voor 'salvage' kosten als de boot moet worden opgeruimd. Leen nooit een boot uit zonder een keihard contract. Net als een auto uitlenen zal het nooit goed gaan. Denk dat de lener ook niet erg verstandelijk goed was. Was een blunder.
  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    Begrijpelijk, een boot met veel emotionele waarde. Altijd riskant van iets uit te lenen, veel mensen weten niet meer wat respect is.
  • Norbert Thieren

    6 jaar geleden
    We begrijpen de emoties van die lieve meid. Dat de wereld onverschillig en gevoelloos is hoeft hier niet weer uitgesmeerd te worden.
  • robrecht Peeters

    6 jaar geleden
    Zulk een zeemansgraf verdiende de boot anders eindigde hij vroeg of laat toch in een afvalcontainer en dat zou pas erg geweest zijn...…..
  • jan tobbak

    6 jaar geleden
    een vrouw naar mijn hart op die leeftijd dit durven ondernemen ,ken er veel die tot hun 25jaar aan moeders rok hangen