iStock
Volledig scherm
© iStock

Eerste herfstweer staat voor de deur: vanaf het weekend geen 20 graden meer en mogelijk sneeuw in de Alpen

Na twee intens warme zomermaanden ziet het ernaar uit dat augustus nat en fris zal eindigen. Na een (laatste?) opflakkering in het midden van de week, dalen de temperaturen komend weekend gevoelig en duiken we zelfs overdag onder de twintig graden. De week begint ook zwaarbewolkt en grijs, met af en toe lichte regen of motregen. Dat meldt het KMI. 

30 reacties

  • Pat Tms

    6 jaar geleden
    Nog geen twee weken geleden ging het zomeren tot half oktober. Ze weten niet meer wat te vertellen...
  • Eric Beirens

    6 jaar geleden
    Aub. geen Indian summer ? Het is al welletjes geweest .....Leve de herfst met zijn mooie bladertapijt in parken en bossen !
  • Johan jonckheere

    6 jaar geleden
    Eindelijk, nu komt het mooiste seizoen eraan. I love it.
  • Mark Peeters

    6 jaar geleden
    Aan degene die niet geloven in de opwarming, hoe verklaar je dan dat er geen winters meer zijn dan pakweg 30/40 jaar terug? Toen vriesde het van half oktober tot half april! Nu amper 2 weken en dan nog vanaf half januari. Vijvers vriezen amper nog dicht, zie je aan visclubs die bijna geen winterstop meer hebben. Vroeger spraken we van dikke pakken sneeuw en nu, amper 2-3 dagen, een witte kerst hoelang is dat geleden? Maar ja hou die blinddoek maar op!
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Mens toch! Temperaturen vallen onder 20 en men spreekt van herfst? Tsjonge! En sneeuw in augustus in de bergen is heel, heel normaal en wijst geenszins op een herfst in ons land. Men kon evengoed enkele weken geleden schrijven, dat de herfst daar is, want toen viel sneeuw op de Mont Everest!