Iets na 13 uur vanmiddag kroop Van der Weijden definitief uit het water. Leeuwarden, eindpunt van de Elfstedentocht, haalde hij niet. Een held is hij sowieso.
Volledig scherm
Iets na 13 uur vanmiddag kroop Van der Weijden definitief uit het water. Leeuwarden, eindpunt van de Elfstedentocht, haalde hij niet. Een held is hij sowieso. © Twitter

Olympisch kampioen die Elfstedentocht wilde zwemmen staakt na 163 km kotsmisselijk de strijd, maar haalt wel al 2,5 miljoen op voor kankeronderzoek

ZwemmenDe Zwemtocht der Zwemtochten. Nederland stond vandaag massaal langs de waterkant om olympisch kampioen Maarten van der Weijden richting Leeuwarden te schreeuwen. De hoofdstad van Friesland - start- en aankomstplaats van de Elfstedentocht - vormde voor Van der Weijden de finishlijn van een straffe onderneming. 200 km zwemmen, dezelfde afstand als bij de beroemdste aller schaatstochten. Een monstertocht voor het goede doel. Helaas, na 163 km (!) werd Van der Weijden in een ambulance afgevoerd. Uitgeput en kotsmisselijk. Zijn prestatie leverde uiteindelijk al ruim 2,5 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Het bedrag kan de komende dagen nog oplopen.

80 reacties

  • didier de coster

    6 jaar geleden
    één woord ; RESPECT
  • Azdine Ben

    6 jaar geleden
    Nu kan hij zijn huis verder afbouwen met de rest van de winst
  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    Er bestaan mensen die het verschil maken. Hoedje af voor deze mens !
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Hij mag in Nederland ook in het koningshuis ontvangen worden. Uitzonderlijke prestatie en zo onbaatzuchtig!
  • Mathias Van Herck

    6 jaar geleden
    Fenominaal, helaas niet kunnen halen.....maar ooit gaat het hem wel lukken. In ieder geval is de storting van 2.5mlj niet mis. De mensen moeten zien dat ze er voor gingen. Eten lichten etc.... mooi. Geweldige gemeenschap in Friesland. Kunnen we in Vlaanderen nog iets van leren.