Een taxi rijdt op Time Square, New York
Volledig scherm
Een taxi rijdt op Time Square, New York © ANP XTRA

Hoe de iconische gele taxi uit New York verdwijnt

De bekende ‘yellow cab’ was ooit de weg naar de Amerikaanse middenklasse voor de immigranten die ze besturen, maar dankzij Uber en Lyft is de auto een loden last. Nu grijpen het stadsbestuur van New York en burgemeester Bill de Blasio in.

11 reacties

  • mieke jansens

    6 jaar geleden
    RIP
  • Dany Duivejonk

    6 jaar geleden
    Ja, Chris Moerman, concurrentie is goed ... zolang hij maar eerlijk blijft ... en dat is in het geval van New York niet zo (cfr. de medaillons) !!!
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Politici reageren altijd te laat. Maar de systeem van licenties die duur verkocht worden is ook bedenkelijk, ook bij ons hebben we zo'n systeem. Nogmaals, de software van Uber is goed, als legale taxibedrijven dit zouden gebruiken word het gebruiksvriendelijker voor klanten. Maar Uber maakt van iedereen een illegale taxi. Vaak verdien je weinig per uur via die platformen maar wie geld nodig heeft doet veel voor 5 euro per uur.
  • Kevin Vermeirssen

    6 jaar geleden
    De overheid heeft deze mensen geruïneerd door hen zwaar in de schulden te storten om het recht om taxi te mogen zijn. Nadien kan iedereen taxi zijn en de schulden die gemaakt zijn om te mogen werken (regering) kunnen nooit terugbetaald worden. Dat er concurrentie komt van Uber en anderen is evolutie, maar deze mensen moeten dan hun geïnvesteerd bedrag terugkrijgen die ze betaald hebben voor dit medaillon.
  • francis vanoverschelde

    6 jaar geleden
    Wie durft een taxi in Brussel of aan de luchthaven te nemen . Ge zijn 200% geflikt en bestolen .